luni, 25 iunie 2012

Tarta cu mascarpone si sirop de zmeura

Delicios, rapid, facil si cu multe fructe ... caracteristicile desertului ideal!
Va poftesc sa o pregatiti cat mai curand, acum cat zmeura inca se gaseste prin piete, deoarece ar fi mare pacat sa nu o incercati.
Sunt sigura ca veti fi incantati!


Paine floare, cu oua, unt si lapte

Una dintre mancarurile la care am poftit ades, odata cu aparitia brutariilor "turcesti", au fost acele paini floare, din aluat atat de pufos incat parca nici nu aveai nevoie sa il mesteci si care, in plus, aveau si o gramada de coaja crocanta. E usor de inteles de ce, de cand m-am apucat sa coc propria paine, mi-am dorit sa fac si o astfel de paine.
Nu am nimerit eu exact aceeasi reteta, dar nu-i bai, si aceasta a fost foarte apreciata, intr-atat incat aproape ca nici nu am apucat sa o degust pe indelete, fiind multi cei care au patrulat prin fata cuptorului, asteptand sa se coaca. :)
A fost o painica buna si aspectoasa,  numai buna de mancat in familie sau intre prieteni. :)


joi, 21 iunie 2012

Briose cu cacao, deghizate-n inghetate

O idee peste care am dat intamplator, nici nu mai stiu exact in ce parte a internetului, pe care am pastrat-o cu nerabdare intr-un sertaras de memorie, pana ce am gasit ingredientul de baza: cornete de inghetata. Mai departe, pregatirea a fost floare la ureche, briosele imi par, in continuare, cele mai rapide si usoare deserturi din lume.
Nu pot sa nu amintesc si despre incantarea copiilor la vederea micilor tortulete si la cat de entuziasmati au fost de intreaga prezentare: cornete crocante de inghetata (da, raman crocante si in urma coacerii), aluat cu cacao, frisca pufoasa si bombonele colorate.
Aceasta a fost surpriza si cadoul meu pentru matza mica Alexandra, cu ocazia terminarii unui nou an de gradinita si a inceperii vacantei.
Sa aveti cu totii o vacanta de vara plina de zile senine, zambete si amintiri colorate!


vineri, 15 iunie 2012

Paine cu masline


Dorit paine cu masline, facut paine cu masline. E simplu! La fel a fost sa o pregatesc, totul a mers ca uns. Noroc ca am avut prin casa o conserva cu masline fara samburi, altfel nu cred ca m-as fi mobilizat. :)
A fost o paine buna, pufoasa, care sigur va intra in Top 5 paini preferate. :)


joi, 14 iunie 2012

Prajitura cu zmeura (Clafoutis)

A venit si timpul sa se coaca zmeura! Yupii! Mare motiv de bucurie pentru mine, deoarece sunt o mare admiratoare a acestor fructe, inca de pe vremea gradinitei.
Ma leaga amintiri tare placute de zilele de vara, imediat inainte de inceputul vacante mari, cand imi petreceam alene ultimele zile de gradinita, in curtea acesteia, unde se afla o tufa mare de zmeura. Si tufa aceea avea ceva magic in ea, pe langa micile fructe aromate, binenteles; zmeurii erau plantati cumva in cerc si daca te chinuiai putin puteai intra in mijlocul lor, unde educatoarele nu te puteau vedea si, astfel, puteai sa mananci zmeura pe saturate, cu un mare bonus, fara sa te cicaleasca nimeni (era in perioada aceea un curent in care copiii, la gradinita, erau considerati cuminti numai daca stateau smirna pe scaunele). Intre timp zmeurii au fost taiati, gradinita a fost daramata, dar vara de vara imi aduc aminte de acele zile, cu un pahar doldora de zmeura.
Matei imi impartaseste pasiunea pentru zmeura, Alexandra, ca de obicei, este mai reticenta, dar pana si ea a recunoscut ca prajitura cu zmeura de astazi este foarte buna. Asa ca, faceti un scurt drum prin piata si sigur veti da peste o bunicuta cumsecade care sa va vanda un pahar de zmeura pentru cea mai rapida si parfumata prajitura cu zmeura, adaptata dupa reteta francezilor, Clafoutis.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...