Tarta a iesit foarte buna, chiar si asa simpla, fara crema. Am fost foarte surprinsa sa descopar ce savoare puternica au caisele coapte si ce suc minunat lasa ... te fac sa lingi farfuria. Sigur voi reface aceasta reteta si cu alta ocazie.
joi, 30 iunie 2011
Tarta cu multe C-uri (caise, capsuni, coacaze)
Desi mai aveam ceva bunatati ramase de ieri, astazi am planuit o vizita prin vecini si am vrut sa pregatesc un dulce cu fructe pentru mica gradinita ce se strange la astfel de intalniri ... din pacate m-am lungit prea mult cu pregatirile si nu am mai apucat sa iau tarta cu noi, abia am apucat s-o scot din cuptor si sa ies pe usa, grabita de chemarile insistente ale "piticilor". Am avut ceva emotii ca nu o mai gasesc buna de fotografiat pana ma intorc, lasand-o "singurica si neaparata" cu B acasa, dar, dragul de el, a reusit sa se abtina. :)
Tarta a iesit foarte buna, chiar si asa simpla, fara crema. Am fost foarte surprinsa sa descopar ce savoare puternica au caisele coapte si ce suc minunat lasa ... te fac sa lingi farfuria. Sigur voi reface aceasta reteta si cu alta ocazie.
Tarta a iesit foarte buna, chiar si asa simpla, fara crema. Am fost foarte surprinsa sa descopar ce savoare puternica au caisele coapte si ce suc minunat lasa ... te fac sa lingi farfuria. Sigur voi reface aceasta reteta si cu alta ocazie.
miercuri, 29 iunie 2011
Rulada cu mascarpone si capsuni
Azi am facut dulciuri pe sectiuni, fursecuri pentru copii si rulada pentru sotior ... drept multumire pentru ca mi-a laudat blog-ul, incat astazi am inregistrat cele mai multe vizionari / zi ... "ever".
Fursecuri domino cu ciocolata
De cateva zile Alex imi cere sa-i fac Codobelci, dar cum nu imi place sa ma repet si prefer sa incerc ceva nou, am compus niste fursecuri cu ciocolata.
duminică, 26 iunie 2011
Biscuiti catelusi
Mi s-a reprosat ca nu prea am mai facut biscuiti pentru copii, asa ca am vrut sa imi spal pacatele cu ceva special si simpatic.
Etichete:
biscuiti
sâmbătă, 25 iunie 2011
Tort cu piersici si crema de capsuni
Zilele trecute a fost ziua mamei mele si este prima oara cand am stiut exact ce cadou ii voi face: tortul aniversar! Hi Hi, ce usurare! Binenteles a fost apreciat, chiar daca eu am fost putin dezamagita ca nu am putut obtine designul pe care il aveam in gand initial, constransa fiind de dimensiunile formei de tort.
joi, 23 iunie 2011
Tarta cu iaurt, miere si piure de fructe
Pentru micii mofturosi care nu accepta tartele cu bucatele de fructe, varianta cremoasa cu piure si iaurt a fost foarte bine primita.
luni, 20 iunie 2011
Tarta cu mere si stafide
Mi-am amintit de o tarta usoara pe care o fac atunci cand nu am prea multe prin camara sau frigider ... foarte buna si rapida.
duminică, 19 iunie 2011
Tarta cu fructe (capsuni) si crema de vanilie
Azi-noapte am fost la o frumoasa nunta, am dansat pana am simtit ca imi explodeaza picioarele si devin una cu pantofii, am condus prima oara pe timp de noapte (la 4 dimineata), m-am bagat in pat la 5, m-am trezit nauca de cap la 10, iar la 11 mi s-a readus aminte ca dupa-masa avem invitati ... la 12 aveam deja tarta in cuptor si ma rugam ca macar de data asta sa gasesc o crema de vanilie facuta pe aragaz care sa imi iasa. Si asa a fost! Ura! Gustul a fost foarte apropiat de cel al mini-tartelor cu fructe de prin cofetarii, blat sfaramicios, crema cu gust de budinca de vanilie si multe fructe proaspete.
vineri, 17 iunie 2011
Migdale decojite
Pe vremea cand aveam eu ganduri marete cu pasta de migdale facute in casa, tot cautam o modalitate de a o prepara folosind migdale decojite. Am cautat in graba pe net si n-am gasit niciun post care sa ma indrume cum sa le obtin, apoi am aflat intamplator (reteta respectiva nu mi-a iesit deloc, am trecut-o la dezastre de nefotografiat) ... era atat de simplu.
Etichete:
CUM SA ...
Strudel cu visine
La dorinta lui B, azi am facut strudel, iar dupa pofta mea l-am facut cu visine si a iesit foarte bun, acrisor si foarte putin dulce.
miercuri, 15 iunie 2011
Prajitura cu visine, branza si aluat sfaramicios
Prin 2005, disperata ca nu imi iese nimic bun din ceea ce gatesc, am inceput sa cumpar reviste de profil si, in continuare, nimic nu-mi iesea, desi respectam retetele cu mare strictete. Abia anul acesta, dupa putina practica si incurajata de cateva luni de succese, mi-am dat seama ca problema nu era la mine, ci la acele retete. Editorii revistelor cu retete sunt niste impostori, in mare parte iau poze de pe site-uri gen Stockfood, ImageFood, etc si apoi isi dau cu parerea cam ce ar sta la baza preparatelor.
In alta ordine de idei, pastrez, tot din 2005 cateva reviste, in special pentru anumite retete pe care imi doream/doresc sa le realizez. De prin februarie rasfoiesc si ma tot opresc la o prajitura cu visine (fara sa citesc reteta ... silly me) si tot planuiesc cum o s-o execut imediat ce incepe sezonul visinelor. Uite c-a venit sezonul, asa ca iau biblioraftul cu reviste in brate, rasfoiesc pana ma plictisesc, gasesc intr-un final reteta, o citesc si ... stupoare, pt reteta imi trebuie visine in compot, siropul fiind unul din ingrediente. Ma umplu de draci, pe mine insumi, iau iarasi revistele la mana, doar vazusem pe undeva o reteta interesanta cu visine proaspete. Gasesc dupa multe cautari reteta, dar nu am nici pt asta toate ingredientele, asa ca ma pun pe improvizat. Rezultatul mai jos:
In alta ordine de idei, pastrez, tot din 2005 cateva reviste, in special pentru anumite retete pe care imi doream/doresc sa le realizez. De prin februarie rasfoiesc si ma tot opresc la o prajitura cu visine (fara sa citesc reteta ... silly me) si tot planuiesc cum o s-o execut imediat ce incepe sezonul visinelor. Uite c-a venit sezonul, asa ca iau biblioraftul cu reviste in brate, rasfoiesc pana ma plictisesc, gasesc intr-un final reteta, o citesc si ... stupoare, pt reteta imi trebuie visine in compot, siropul fiind unul din ingrediente. Ma umplu de draci, pe mine insumi, iau iarasi revistele la mana, doar vazusem pe undeva o reteta interesanta cu visine proaspete. Gasesc dupa multe cautari reteta, dar nu am nici pt asta toate ingredientele, asa ca ma pun pe improvizat. Rezultatul mai jos:
Etichete:
aluat sfaramicios,
branza,
fructe,
prajitura
sâmbătă, 11 iunie 2011
Tort cu iaurt, branza si capsuni
Dupa ce am pregatit Boccelutele de ieri am ramas cu o cantitate destul de mare de umplutura (mascarpone + zahar), pe care am inclus-o tot ieri intr-un tort usor, de weekend. Si cum e vremea capsunilor, binenteles ca micutele fructe parfumate si-au gasit imediat loc langa crema lejera si blatul de biscuiti.
vineri, 10 iunie 2011
Boccelute cu branza
Cand am inceput sa o acomodez pe Alex cu branzeturile, incluzandu-le in deserturi, am dat peste o gramada de retete interesante, aceasta fiind una dintre preferatele pe care abia asteptam sa le incerc.
Ieri am fost la cumparaturi, am refacut stocul de branza si mascarpone, iar azi am facut aceste dragute Boccelute, dintr-un aluat ce seamana foarte tare cu aluatul frantuzesc, numai ca este mult mai usor de facut, dar nu si la fel de "umflat".
Ieri am fost la cumparaturi, am refacut stocul de branza si mascarpone, iar azi am facut aceste dragute Boccelute, dintr-un aluat ce seamana foarte tare cu aluatul frantuzesc, numai ca este mult mai usor de facut, dar nu si la fel de "umflat".
Etichete:
branza,
tava briose
joi, 9 iunie 2011
Fursecuri cu mult unt si cacao
Ieri am fost in vizita la niste vecini, iar acolo, Alex nu se mai putea opri din mancat biscuiti Pepito cu cacao. Cum nu iau mai nimic gata preparat pentru copii, cat ei au dormit, m-am pus pe treaba. Spre surprinderea mea, fursecurile facute au fost si pe placul lui Matei, care de obicei gusta si apoi abandoneaza prin toata casa dulciurile pe jumatate mancate; de data asta a mancat cateva fursecuri, integral.
Biscuitii cu pricina, precum si reteta de fursecuri pregatita de mine, erau gen sandwich, cu crema de vanilie, dar cum au fost asa de apreciati simpli, nu am mai adaugat si plusul de dulce adus de crema, desi sunt sigura ca ar fi fost si mai buni.
Biscuitii cu pricina, precum si reteta de fursecuri pregatita de mine, erau gen sandwich, cu crema de vanilie, dar cum au fost asa de apreciati simpli, nu am mai adaugat si plusul de dulce adus de crema, desi sunt sigura ca ar fi fost si mai buni.
marți, 7 iunie 2011
Briose cu iaurt, vanilie si fulgi de ciocolata
Zilele trecute am rasfoit cartea de bucate a Principesei Maria de Romania si acolo am gasit o reteta de prajitura cu iaurt, pe care astazi am modificat-o putin si au iesit niste minunate briose dalmatian ... iaurt, vanilie si fulgi de ciocolata.
luni, 6 iunie 2011
Placinta taraneasca (cu branza dulce)
Sunt intr-o perioada in care o bombardez pe Alex cu preparate dulci, in care ingredientul principal este branza ... dulce, evident, altfel nu s-ar apropia de ea. Astazi am incercat sa copiez placinta cu care ne bucura bunica lui B cam de fiecare data cand mergem in vizita sau ne trimite "pachete" cu bunatati. Evident, nu se compara cu placinta aceea, dar e o copie destul de reusita.
sâmbătă, 4 iunie 2011
Cheesecake bars
S-a intamplat minunea! Am gasit, in sfarsit, o prajitura cu branza pe care matza mea Alex sa o accepte, sa o solicite si sa o declare "delicioasa".
Am pornit de la reteta originala de New York Cheesecake, am scazut cantitatea de branza si astfel am transformat tortul in prajitura. Rezultatul este o combinatie tare reusita de aluat crocant-sfaramicios si crema racoritoare, iar daca adaugi deasupra si niste capsune reci, desertul este complet.
Am pornit de la reteta originala de New York Cheesecake, am scazut cantitatea de branza si astfel am transformat tortul in prajitura. Rezultatul este o combinatie tare reusita de aluat crocant-sfaramicios si crema racoritoare, iar daca adaugi deasupra si niste capsune reci, desertul este complet.
joi, 2 iunie 2011
Pandispan insiropat, cu suc de portocale
1 Iunie, ziua copiilor ... aveam planuri maretete, dar timpul nu mi-a fost de ajutor, asa ca am lasat de o parte ideea de tort imbracat in fondant pe teme copilaresti si, impreuna cu A, am ales o reteta usoara, dar foarte savuroasa. La origini, avea un nume pompos aka. Orange Kugelhopf Cake, dar, in esenta, este un pandispan pufos, cu mult suc de portocale in compozitie, insiropat abundent cu sirop de portocale, deci ... fara crema. In cartea din care m-am inspirat era trecut la sectiunea torturi, dar asa, fara crema, mie imi pare prajitura.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)