Pastele a trecut, dar copiii inca au ramas cu pofta de cozonac, asa ca in dimineata aceasta ne-am pus pe treaba, iar rezultatul a fost foarte apreciat.
vineri, 29 aprilie 2011
Cozonac imbracat in zahar ars
Aceasta reteta am primit-o pe mail de la mama si aveam de gand sa o incerc de Paste, dar cum Maia (mama lui B) mi-a luat-o inainte la pregatitul de cozonaci, am hotarat sa o las pentru alta data.
Pastele a trecut, dar copiii inca au ramas cu pofta de cozonac, asa ca in dimineata aceasta ne-am pus pe treaba, iar rezultatul a fost foarte apreciat.
Pastele a trecut, dar copiii inca au ramas cu pofta de cozonac, asa ca in dimineata aceasta ne-am pus pe treaba, iar rezultatul a fost foarte apreciat.
Etichete:
aluat dospit,
cozonac,
nuca,
zahar ars
miercuri, 27 aprilie 2011
Iglu cu migdale si cereale
Cum am avut multi invitati in zilele de Paste nu am putut scapa ocazia de a mai incerca un tort. Pentru toti cei ce l-au apreciat si toate cele ce s-au aratat interesate de reteta, voila:
miercuri, 20 aprilie 2011
Negresa cu nuci
In saptamana mare am tras de mine ca sa tin post si cum nu m-am putut abtine sa nu coc un dulce, am facut prima reteta care mi-a venit in minte din zilele cand eram mica si stateam cu ai mei. Iat-o:
sâmbătă, 16 aprilie 2011
Tort cu bezea si crema de biscuiti
Acest tort este tare atipic, pentru inceput, deoarece nu are obisnuitul strat de crema, cel putin nu inainte de a-l introduce in cuptor la copt; apoi, nu e nevoie sa coci blatul separat si apoi sa intinzi crema. In poza pare un tort obisnuit, dar in realitate este special... si rapid.
joi, 14 aprilie 2011
Cornuri din aluat dospit, cu muuuult unt
De cand piticii s-au indragostit de cozonacul facut (primul de pana acum) zilele trecute, am zis sa le fac ceva tot din coca gen cozonac si am dat peste o reteta de cornuri. Rezultatul a fost exceptional - gust puternic de unt, interior pufos, exterior crocant cu usoara crusta de zahar caramelizat. Yam Yam!
Etichete:
aluat dospit,
cozonac
vineri, 8 aprilie 2011
Raze de soare
Astazi am ales sa fac niste biscuiti cu gem, in ideea ca poate se convinge si Alex cat de gustoase pot fi gemurile. Efect? Tava este goala, biscuitii au fost un succes, iar gemul de caise a fost lins de pe toate degetelele.
joi, 7 aprilie 2011
Tort cupola cu ananas, in crema de branza
De fiecare data cand merg la cumparaturi am grija sa nu raman fara crema de branza, deoarece piticilor li se face des pofta de preferatele lor Ineluse cu branza si de multe ori mi se intampla sa imi aduc aminte de ea fix cand expira.
Asa s-a intamplat si astazi cu o cutie de mascarpone. Ca sa nu ajung sa o arunc ma gandeam sa o includ intr-un Tiramisu de care mi-e dor de mult timp, dar B a poftit la cheesecake si cum eu doream sa fac ceva nou, iata ce a iesit:
Asa s-a intamplat si astazi cu o cutie de mascarpone. Ca sa nu ajung sa o arunc ma gandeam sa o includ intr-un Tiramisu de care mi-e dor de mult timp, dar B a poftit la cheesecake si cum eu doream sa fac ceva nou, iata ce a iesit:
vineri, 1 aprilie 2011
Briose cu suc de portocala
La noi in casa briosele sunt cele mai simple si printre cele mai apreciate deserturi, asa ca astazi am incercat si varianta cu suc de portocale. Au iesit foarte aromate si bune.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)