marți, 21 ianuarie 2014

Paine neframantata

Blogosfera culinara este plina de retete de paine neframantata, alternativa rapida si usoara a painii preparate in casa, care pe multi i-a convins ca a pregati paine nu este greu, iar rezultatul este plin de recompense.
Dintre toate aceste variante, pentru ocaziile in care familia noastra are nevoie urgenta de paine, am ales reteta aceasta deoarece este optiunea cea mai comoda: aluatul nu este deloc atins cu mana, se murdaresc doar doua vase (cel in care amestecam si cel in care coacem), iar masa nu trebuie infainata pentru framantare. In plus, pentru reducerea timpului de dospire, se poate incalzi suplimentar bucataria, prin aprinderea cuptorului si asezarea castronului cu aluat pe aragaz.


Cornulete cu rahat, din aluat cu untura

Zilele acestea am observat pe blog un mare interes pentru "Fursecurile cu untura" pe care le-am prezentat anul trecut si astfel mi-am adus aminte de placuta si inegalabila lor fragezime, dar si de faptul ca inca mai am din ingredientul acesta special, portionat si congelat in pungulite individuale.
Acestea au fost cele mai bune cornulete pe care le-am mancat, avand ocazia sa le compar direct cu unele primite cadou in aceeasi zi, dar pregatite cu unt si amoniac. Cele cu untura sunt moi, se rup bucatele cand musti din ele, deloc uscate si, un lucru pe care pun pret, nu contin zahar in aluat, dulceata fiind asigurata numai de umplutura si glazura din zahar vanilat. Minunate si gata in numai 40 de minute!


Prajitura Battenberg (Domino), cu cacao

Prajitura Battenberg este o provocare a maiestriei, ce necesita tehnica, timp si rabdare, ce odata intalnita incanta simturile si ofera rasfatpapilelor gustative.
Pentru aceasta reteta am decis sa fac un pic de bricolaj si sa folosesc o singura tava pentru ambele tipuri de blat, fiind astfel necesara o singura coacere. Cine nu are chef de bricolat poate folosi doua tavi de chec, din cele late, nu cele subtiri care se foloseau cand eram mici.


sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Prajitura napolitana cu nuca si caramel


Una dintre prajiturile copilariei, pe care o asociez perioadei Craciunului, acea perioada din an in care mama aloca mai mult timp prajituritului si cand nuca nu lipsea din camara.
Daca va apucati sa o pregatiti puteti fi siguri ca nu va rezista pana a doua zi decat printr-un puternic exercitiu de vointa, deoarece nuca prajita si caramelul ofera acestei prajituri o savoare irezistibila dupa care simturile vor pofti continuu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...