sâmbătă, 28 mai 2011
Saratele cu mac sau chimen
Zilele acestea am reintrat in posesia preselor pentru waffe si nuci, mostenite din generatie in generatie, pe cale feminina evident, asa ca le-am pus la treaba. Produsul pe care mi-l aduc aminte de cand eram pitica:
Etichete:
waffe
vineri, 27 mai 2011
joi, 26 mai 2011
Briose
In urma cu muuulti ani facusem o adevarata pasiune pentru Madeline (incorect numite astfel), briosele acelea ieftine ambalate in punga albastra. A fost primul meu contact cu briosele si de atunci am ramas cu o placere speciala atunci cand vine vorba de savurat aceste mici deserturi delicioase.
Cand m-am apucat de bucatareala, unul dintre primele experimentente a fost sa fac briose, ceva ce credeam a fi foarte greu, dar s-a dovedit unul dintre cele mai usoare si rapide deserturi de pregatit.
Primele briose le-am facut respectand orbeste retete de pe net, apoi am dat peste o carte in care se explica pas cu pas cum trebuie pregatite briosele pentru a iesi cu adevarat gustoase; evident, nu respectasem multe dintre regulile descrise in carte, dar, din momentul in care am inceput sa le aplic, diferentele s-au vazut ... in primul rand, "palariuta" brioselor mele nu se mai dezulfla imediat ce scoteam briosele din cuptor.
Cartea despre care vorbesc este "THE ULTIMATE MUFFIN BOOK. Copyright © 2004 by Bruce Weinstein and Mark Scarbrough". Mi-a placut tare mult abordarea acestei carti si felul in care explica ce sa faci sau sa nu faci atunci cand pregatesti briose.
Iata sfaturile din carte:
Cand m-am apucat de bucatareala, unul dintre primele experimentente a fost sa fac briose, ceva ce credeam a fi foarte greu, dar s-a dovedit unul dintre cele mai usoare si rapide deserturi de pregatit.
Primele briose le-am facut respectand orbeste retete de pe net, apoi am dat peste o carte in care se explica pas cu pas cum trebuie pregatite briosele pentru a iesi cu adevarat gustoase; evident, nu respectasem multe dintre regulile descrise in carte, dar, din momentul in care am inceput sa le aplic, diferentele s-au vazut ... in primul rand, "palariuta" brioselor mele nu se mai dezulfla imediat ce scoteam briosele din cuptor.
Cartea despre care vorbesc este "THE ULTIMATE MUFFIN BOOK. Copyright © 2004 by Bruce Weinstein and Mark Scarbrough". Mi-a placut tare mult abordarea acestei carti si felul in care explica ce sa faci sau sa nu faci atunci cand pregatesti briose.
Iata sfaturile din carte:
Etichete:
briose,
CUM SA ...
miercuri, 25 mai 2011
Aluat oparit
Aluatul oparit este specific pentru prepararea eclerurilor si choux-urilor, prajituri ce se consuma cu frisca si creme usoare.
Etichete:
aluat oparit,
CUM SA ...
Nasturasi dragalasi
La cererea "publicului" am facut biscuitii a caror prezentare imi place cel mai tare din cate am incercat ... nasturasii.
Etichete:
biscuiti
Briose cu banane
Am ajuns sa gatesc mai mult in functie de ce am prin casa si trebuie sa folosesc inainte de a nu mai fi valabil, asa ca, urmarind acest trend, astazi am scapat de 2 banane extra terciuite. Cea mai usoara modalitate de a le folosi si a multumi si nevoia de dulce a copiilor este de a le incorpora in chec sau briose. Copiii au votat pentru briose si bine au facut, deoarece au iesit foarte gustoase si pufoase.
vineri, 20 mai 2011
Tarta cu pere
Pentru weekend aveam in minte un tort cu pere (pentru o aniversare in familie de data asta), dar cum mi-a luat-o Maia inainte cu pregatirile, am ramas cu ingredientele pe stoc, asa ca am avut ocazia sa incerc ceva ce imi place, dar de pregatirea caruia ma temeam: tarta cu aluat fraged.
Nu a fost asa greu, deoarece m-am documentat serios inainte, am luat la cunostinta toate regulile, m-am pus pe treaba si a mers muuult mai repede si usor decat ma asteptam.
Nu a fost asa greu, deoarece m-am documentat serios inainte, am luat la cunostinta toate regulile, m-am pus pe treaba si a mers muuult mai repede si usor decat ma asteptam.
Etichete:
aluat fraged,
branza,
fructe,
tarta
Aluat fraged
Acest tip de aluat este potrivit pentru a prepara tarte si placinte cu fructe, fiind caracterizat prin consistenta sa frageda si poroasa.
Etichete:
aluat fraged,
CUM SA ...
joi, 19 mai 2011
Biscuiti facuti cu presa speciala
De Paste am primit de la B o presa speciala de biscuiti, pe care mi-o doream, stiind cat de rapid si usor se fac acesti biscuiti ... numai buna pentru cand mi se cer dulciuri bune si ... repede.
Biscuitii arata exceptional si nu trebuie sa te chinui cu sucitorul si formele, dar copiii tot pot fi inclusi in pregatirea lor, la asezat bombonele.
Biscuitii arata exceptional si nu trebuie sa te chinui cu sucitorul si formele, dar copiii tot pot fi inclusi in pregatirea lor, la asezat bombonele.
marți, 17 mai 2011
Prajitura cu crema de zahar ars
Zilele trecute am primit de la tara un numar foarte mare de oua si, cum nu am reusi sa le mancam in timp util, primul gand a fost sa fac ceva la care pofteam de mult ... crema de zahar ars. Conditionata de cateva preferinte ale membrilor familiei (B nu mananca pentru ca e prea dulce, A nu reactioneaza bine la produsele ce contin mult lapte), am modificat reteta originala si a iesit un dulce mai special. Nu eram hotarata la ce categorie sa il includ - prajitura sau tort; dupa forma rotunda ar fi tort, dar dupa gradul de complexitate i-am zis prajitura.
duminică, 15 mai 2011
Tort cu piure de fructe de padure
... Inca un weekend, inca un tort ... de data asta aniversar. La multi ani, Liviu!
Respectand dorintele sarbatoritului, ciocolata si fructe, singura varianta posibila, constransa si de ce aveam prin casa, a fost acest tort cu blat de cacao si crema cu iaurt si fructe de padure. Ca si acum o saptamana, tortul a fost delicios si s-a consumat integral.
Respectand dorintele sarbatoritului, ciocolata si fructe, singura varianta posibila, constransa si de ce aveam prin casa, a fost acest tort cu blat de cacao si crema cu iaurt si fructe de padure. Ca si acum o saptamana, tortul a fost delicios si s-a consumat integral.
luni, 9 mai 2011
Tort choux a la creme
Sambata, in timp ce ne aflam cu totii in masina si ascultam Itsy Bitsy (ce altceva?!) am aflat ca anul acesta Ziua Tatalui este pe 8 mai, deci a doua zi, aceeasi zi cand urma sa avem o multime de prieteni invitati pe la noi. Prin urmare, in spiritul ultimelor saptamani, sambata seara, tarziu, am inceput sa compun un nou tort. Cum descoperirea si punerea in opera de torturi felurite este ultima mea pasiune, m-am apucat de pregatit un tort pe care imi doream sa il incerc de acum 6 ani de zile, cand l-am vazut in revista Secretele bucatariei. A iesit super!
Etichete:
aluat oparit,
budinca,
frisca,
iaurt,
tort
Briose cu nuca de cocos
Stiu, nu e post, dar pe la noi prin frigider bate vantul si am fost nevoita sa improvizez cu ce aveam prin casa. In plus, tocmai am primit o tava mare de facut briose si copiii imi cereau sa o punem la treaba. Ce a iesit mi-a depasit asteptarile, deoarece reteta a fost 100% inventata si nici nu stiam cum se va comporta nuca de cocos la copt.
Iata-le pe "umflate":
Iata-le pe "umflate":
Etichete:
briose,
cacao,
de post,
nuca de cocos,
rapid
sâmbătă, 7 mai 2011
Prajitura cu glazura de budinca si branza
Aceasta reteta am modificat-o putin ca sa fie pe placul piticilor, dar pana sa apuce ei sa ii dea de gust, sotul/tatal din dotare a mancat-o pe toata.
duminică, 1 mai 2011
Tort cu jeleu de fructe de padure
De 1 Mai asteptam cativa prieteni sa vina la gratar si cum gratare facem aproape la fiecare sfarsit de saptamana, am decis sa incununez ocazia speciala cu un tort ... un tort racoritor pe care doream de mult timp sa il incerc.
Din pacate pentru mine, aseara am adormit odata cu copiii, iar la 23:45 cand m-am trezit mi-a fost destul de greu sa ma mobilizez si sa ma apuc de treaba. Cred ca daca nu aveam fructele de padure lasate la decongelat si ouale pe masa (ca sa ajunga la temperatura camerei) nu reuseam sa ma smulg din pat. In final mi-a parut bine ca am facut-o, rezultatul a fost uimitor, gust si aspect de nota 10:
Din pacate pentru mine, aseara am adormit odata cu copiii, iar la 23:45 cand m-am trezit mi-a fost destul de greu sa ma mobilizez si sa ma apuc de treaba. Cred ca daca nu aveam fructele de padure lasate la decongelat si ouale pe masa (ca sa ajunga la temperatura camerei) nu reuseam sa ma smulg din pat. In final mi-a parut bine ca am facut-o, rezultatul a fost uimitor, gust si aspect de nota 10:
Abonați-vă la:
Postări (Atom)