vineri, 27 mai 2011

Betigase cu ciocolata sau nuci

In cautare de dulciuri ce se pot pregati repede, am dat peste aceasta reteta.



INGREDIENTE pentru o tava mica (20x30):
100g zahar brun
1 ou
120ml ulei
1 lingura esenta de vanilie
210g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
40g bucatele ciocolata sau nuca

PREPARARE:
Se amesteca intr-un bol zaharul, oul, esenta si uleiul. Daca se doreste, poate fi crescuta cantitatea de zahar (eu am impartit in jumatate cantitatea din reteta originala).
Separat amestecam ingredientele uscate: faina, praf de copt si sare.
Mixam impreuna, cu o lingura, continutul celor doua boluri.

Vom obtine un aluat tare, dar nu sufiecient de tare cat sa il intindem cu sucitorul.


Intindem cu lingura compozitia, intr-o tava mica neunsa, apoi nivelam cu ajutorul unui pahar.



Presaram cu bucatele de ciocolata sau nuca, apoi trecem cu paharul peste ele, pentru a le fixa in aluat.


Coacem la foc potrivit timp de 10 min.

Dupa ce s-a racit, se taie dreptunghiuri de 1-2cm grosime.
Cand s-au racit betigasele devin tari si crocante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...