INGREDIENTE pentru aproximativ 40buc:
250g margarina
250ml lapte
2 oua mici
1-2 lingurite sare
1-2 linguri chimen sau mac
650g faina
PREPARARE:
Margarina moale si taiata bucatele se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente, ultimul adaugat fiind faina.
Se framanta usor pana se obtine un aluat elastic si putin lipicios, din care se formeaza bilute de dimensiunea unei nuci.
Bilutele se pun, pe rand in aparatul de waffe sau in presa pentru aragaz. Indiferent ce aparat folosim, acesta trebuie incins inainte de a presa prima biluta.
Saratelele sunt gata atunci cand pe ambele parti au o culoare frumos aurie.
am si eu o intrebare... ies crocante??? de aratat arata foarte bine, dar peste 1-2 zile sunt ok, nu se inmoaie? sau trebuie tinute in cutie inchisa.... asta daca mai ramane ceva din ele :)
RăspundețiȘtergereSunt crocante, da. Peste 1-2 zile insa nu stiu cum se fac, nu au apucat sa stea atat de mult, dar nu vad de ce s-ar inmuia, pe masura ce stau ar trebui sa se usuce. Daca la voi rezista pana a doua zi, sa-mi spui cum se fac. Weekend placut!
ȘtergereSint in America de mult si visam la astea de ani de zile...Ce ma bucur ca ati postat reteta asta
Ștergeresunt foarte bune aceste saratele,chiar si peste 1-2 zile,merita sa le incercati
RăspundețiȘtergeremersi pentru reteta,te pup
Multumesc pentru aceasta confirmare; sunt intr-adevar foarte bune, unele dintre bunatatile pe care le apreciez inca din copilarie. E bine de stiut ca se pastreaza bine si dupa 2 zile, la noi nu cred sa fi rezistat atat de mult ... ori suntem noi multi si mancai, ori nu am facut niciodata indeajuns de multe. :)
ȘtergereCe dor mi-e sa pap de-astea :)). Am doar o nelamurire, daca nu am presa, ce pot folosi? Singurul ce il am e un sandwich maker, care presupun ca nu se poate folosi.
RăspundețiȘtergereOooofff, greu cu poftele dupa mancarea din tara, nu esti prima de la care aud cat de puternice sunt. :( Din pacate, sandwich makerul nu este o optiune, deoarece la presa cele doua jumatati se ating cand presa este inchisa. Totusi, acest gen de presa nu este intalnita numai la noi, sunt folosite si in alte tari europene (un exemplu sigur este Olanda); cauta prin targuri sau roaga pe cineva din tara sa iti trimita.
ȘtergereSper sa gasesti aparat, astfel incat sa le poti degusta oricat ti se face dor de ele. Succes!
azi am facut din nou aceste minunate saratele,am facut bile de 20 de grame si mi-au iesit 64 de bucati
RăspundețiȘtergereDaca nu ar fi asa de cald, tare as mai face si eu o tura.
ȘtergereCat despre numarul de bucati, eu, probabil, le-am facut mai mari si eu iesit mai putine .. sa scap mai repede de statul langa aragaz :)
O zi buna!
poti fotografia aparatul de waffw folosit? Am vazut mai multe modele in magazine si as vrea sa-l cumpar pe cel bun, pentru a face aceste minunate saratele ce imi amintesc de copilarie... Multumesc anticipat. Cristina
ȘtergereBuna, Cristina. II voi face o poza cat pot de curand. Eu am folosit un aparat tot din copilarie, deci, fiind un model asa vechi, cred ca ai sanse mai mari sa il gasesti prin piete, nu in magazine.
ȘtergereRevin cu poze.
"pizzelle maker" se gasesc pe
Ștergerewww.amazon.ca
Pretul de intre 60-80can$
Multumim pentru reteta..ies delicioase..dar pt nuci? Tot aparat asa am de la bunici:-)
RăspundețiȘtergereDeea, am aparat de nuci (mostenit, binenteles :) ), am si reteta, astept sa am timp si rabdare in acelasi timp. :)
ȘtergereNe mai auzim, ok?
Ce fel de margarina trebuie la aceasta reteta?mulumesc!
Ștergereas vres sa cumpar si eu saratele dinastea cu chimen.in magazine nu sunt bune deloc.daca stiti pe cineva care vinde dati-mi unmail pe adresa tavielada@yahoo.com.va multumesc
RăspundețiȘtergereBrânză nu are in compoziție? Eu știam ca acestea se fac cu brânză telemea sau de burduf! Fără brânză nu am făcut niciodată! Rog raspuns, că vreau să mă apuc să le fac!
RăspundețiȘtergereSpuneti mk va rog putem inlocui margaria cu untura sau unt?.branza nu se pune in compozitie va multumesc astept raspuns
RăspundețiȘtergereFoarte bune au iesit.Multumesc🤗🤗
RăspundețiȘtergeregoruntulu show
RăspundețiȘtergereücretli
5N0CİJ