miercuri, 14 septembrie 2011

Pregatirea pentru copt a formei de tort

Am avut multe blaturi de tort si de prajitura lipite de peretii tavii, pana am gasit solutia perfecta, prin imbinarea celor doua metode consacrate: hartie de copt + ungere si tapetare.



TAVA ROTUNDA CU PERETI DETASABILI:
Se desfac peretii detasabili si se inlatura.
Peste fundul tavii se asaza o hartie de copt.


Deasupra se potriveste partea peretilor laterali si, aplicand presiune in cel putin 2 puncte a marginilor peretilor (eu folosesc palma si cotul mainii drepte), se strange si se fixeaza inelul.


Surplusul de hartie ce ramane in exteriorul tavii se taie, lasand insa o margine de 3cm de jur imprejur. La finalul coacerii, aceasta va fi de ajutor pentru scoaterea blatului si transferul acestuia pe grilajul de racire.

Pentru ungerea inelului lateral se pot folosi unt sau ulei.
  • In cazul in care pentru prepararea prajiturii s-a folosit unt, pachetul gol al acestuia nu se arunca. Resturile de unt de pe hartia ambalajului vor fi de ajuns pentru ungerea completa a unei forme. Pentru aceasta se freaca ambalajul pe peretii inelului.
  • Daca se foloseste ulei, se pregateste un servet gros de hartie, impaturit, pe care se picura putin ulei. Cu acesta se unge interiorul inelului lateral, de jur imprejur. Prin aceasta metoda se aplica un strat subtire si uniform de grasime, in mod usor si curat.

Pentru tapetare se pune o cantitate mica de faina pe fundul formei, si, deasupra chiuvetei (mizeria rezultata se curata cel mai usor), se inclina forma si se rasuceste batand usor forma cu o mana, pana la acoperirea completa cu faina. Surplusul se arunca.


Forma este gata de a gazdui compozitia blatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...