150g migdale pudra
180g zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie
1/2 lingurita ulei de migdale (sau de floarea soarelui)
1 albus
cateva picaturi esenta de migdale
100-150g ciocolata topita
+zmeura
PREPARARE:
Pentru pasta de migdale, se amesteca pudra de migdale cu zaharul sitat, apoi se adauga sucul de lamaie, uleiul si esenta.
Albusul de ou nu se adauga tot odata, ci treptat, pana se obtine o bila compacta, usor de modelat , avand o consistenta moale.
Din aceasta se rup pe rand bucatele, ce se preseaza in palma, pentru a se subtia.
In centru se asaza o zmeura, care apoi se acopera cu aluatul din migdale, presand marginile pentru a se inchide.
Bucata de martipan se roteste intre palme, usor, fara a presa prea tare, incercand a se obtine o bila.
Bilele se pastreaza 15-30 minute la frigider, pentru a se intari.
In acest timp se topeste ciocolata rupta bucatele mici, pe bain marie, intr-un vas introdus intr-un vas mai mare, cu apa clocotinda, apa ce nu trebuie sa atinga fundul vasului cu ciocolata.
Dupa ce s-a topit, ciocolata se lasa 10 minute deoparte, pentru a se raci putin.
Pe rand, fiecare bila de martipan se infige intr-o scobitoare si se afunda in ciocolata topita, transferata intr-o cana cu diametru mic, pentru ca martipanul sa se poata scufunda cu usurinta.
Scobitorile se infig intr-o bucata de polistiren sau, in lipsa, in coaja unui fruct (mar, pepene, portocala) si se lasa la uscat.
Se lucreaza repede , pentru a nu oferi timp martipanului sa se inmoaie si astfel, scobitoarea sa il patrunda dintr-o parte in alta.
Bomboanele, impreuna cu suportul de scobitori, se transfera in frigider, unde se lasa pana inainte de a fi consumate.
Pfiu da ce bine arata....!
RăspundețiȘtergereCine a apucat sa le incerce a spus ca au fost tare bune. Cum fac rost de migdale pudra, mai fac o tura, sa ma conving. Eu n-am apucat decat sa gust o combinatie de martipan ramas prea putin sa mai imbrace zmeura, plus o zmeura, plus un deget inmuiat in ciocolata topita. :)))) Bune si asa, pe bucati.
RăspundețiȘtergere