Pana una alta, am dat peste o reteta de biscuiti cu ghimbir (Gingerbread, la origini), am pregatit-o ieri dupa-masa si, de dimineata, abia am reusit sa pastrez cativa biscuiti pentru poze; s-au mancat foarte repede, inca de cand erau fierbinti, lucru care nu e de mirare, la cat sunt de fragezi, dulci si aromati.
INGREDIENTE pentru 2 tavi = 60 buc:
350g faina 000
1 lingurita ghimbir
1 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
125g unt rece
150g zahar brun
2 linguri miere
1 ou mare
PREPARARE:
Se amesteca ingredientele uscate (faina, condimente si bicarbonat), iar peste ele se asaza untul bucatele si se framanta cu mana.
Zaharul se freaca impreuna cu mierea si oul, iar amestecul se toarna peste compozitia sfaramicioasa cu faina.
Se framanta pana se obtine o bila de aluat tare.
Din aceasta, pe masa infainata, se intinde foaie de 1/2cm grosime. Din aceasta se taie forme, apoi se transfera in tava acoperita cu hartie de copt.
Biscuitii se coc 10 min, la foc mijlociu, in cuptorul preincins. Cand sunt gata trebuie sa fie inca usor moi la atingere si nu uscati.
Se lasa la racit pe un grilaj si se repeta procedura cu restul de aluat.
o prezentare foarte ingenioasa si cu siguranta si gustoase!!
RăspundețiȘtergere:) Era cam singura varianta de prezentare ramasa ... biscuitii din imagini sunt singurii pe care am reusit sa-i salvez de guritele hraparete.
RăspundețiȘtergererepetam reteta foarte des ! sunt sanatosi si gustosi !
RăspundețiȘtergereDeliciosi! Ii faceam des doar ca de cateva luni bune am uitat de ei,acum merg sa ii pregatesc!
RăspundețiȘtergereBuna. cum pot sa adaptez reteta pentru piticul meu de 10 luni caruia ii plac foarte tare biscuitii moi cu ghimbir (am cumparat unii vegani si este innebunit). multumesc.
RăspundețiȘtergereBuna. Cum sunt in final biscuiti? Foarte crocanti sa mai moi?
RăspundețiȘtergere