vineri, 4 noiembrie 2011

Prajitura cu mar, morcov si nuca (de post)

Pentru astazi aveam nevoie sa pregatesc un desert gustos pentru copii, care, in plus, sa fie de post. Imediat m-am gandit ... mar; era perfect, am experimentat deja cateva prajiturele de post in care marul a facut minuni asupra gustului si texturii. Din pacate aveam nevoie de margarina, ingredient care imi lipseste, asa ca m-am limitat numai la cateva ingrediente de baza, sperand ca prezenta diverselor condimentelor sa umple golul.
Desertul a fost neasteptat de apreciat, nu numai de copii, ci si de cei mari. Chiar daca aspectul nu este prea atragator, cu aceasta ocazie am descoperit un desert foarte potrivit pentru copii, chiar si pentru bebelusi sub 1 an (poate cu un adaos mai mic de zahar decat cel incercat de mine).



INGREDIENTE:
300g faina
200g zahar brun
50g nuci
15g amidon
4 lingurite bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
330ml apa fierbinte
2 lingurite esenta de vanilie
500g mar razuit mare (5 mere potrivite)
250g morcov razuit mic (3 morcovi mari)

PREPARARE:
Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate (faina, zahar, nuci, amidon, bicarbonat si condimente).


Deasupra se toarna apa fierbinte, amestecata anterior cu esenta de vanilie.
Se adauga merele, morcovul si se amesteca, framantand usor cu mana.


Se obtine o compozitie groasa, ce va fi asezata lingura cu lingura in forma unsa cu ulei.


Se coace 30-40min, la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit. Este gata atunci cand se formeaza o pojghita deasupra, iar prajitura incepe sa se dezlipeasca usor de peretii formei.


Se lasa la racit in forma, cel putin 10 minute, apoi se acopera cu un platou si se inatoarce repede, pentru ca prajitura sa se cada pe el.

Se serveste cu frisca, pentru a lua putin din aromele puternice ale condimentelor si a varia gama texturilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...