De data aceasta nu am mai putut antrena copiii in formarea micutelor sfere, deoarece nu aveau puterea necesara pentru a le compacta in palme si nici delicatetea pentru a le rostogoli prin nuca, dar, cu siguranta, au fost foarte activi in a le consuma. :)
INGREDIENTE pentru aprox. 20 buc:
150g nuca de cocos
50g migdale macinate
100g zahar
50g cacao
50ml ulei
50ml apa
+ 20-30g nuca de cocos pentru decor
PREPARARE:
Intr-un castronas, se amesteca toate ingredientele uscate: nuca de cocos, migdale, zahar si cacao.
Peste ele se toarna uleiul si apa, apoi se amesteca. Se ia in palma o lingurita de amestec si se preseaza, iar daca isi pastreaza forma, amestecul este indeajuns de legat si i se poate da forma sferica. In cazul contrar, in care amestecul este sfaramicios, se mai adauga o lingurita de apa si, la nevoie, una de ulei.
Bombitele formate se rostogolesc cu grija prin nuca de cocos, apoi se introduc in frigider pentru a se mai intari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu