Mi s-a cam urcat la cap succesul "Trufelor cu ricotta", asa ca am incercat si o reteta de post, binenteles, nici pe departe la fel de cremoasa, dar gustoasa si aromata, ce merita incercata atunci cand pofta de dulce este imperioasa si se cere rapid sadisfacuta.
De data aceasta nu am mai putut antrena copiii in formarea micutelor sfere, deoarece nu aveau puterea necesara pentru a le compacta in palme si nici delicatetea pentru a le rostogoli prin nuca, dar, cu siguranta, au fost foarte activi in a le consuma. :)
INGREDIENTE pentru aprox. 20 buc:
150g nuca de cocos
50g migdale macinate
100g zahar
50g cacao
50ml ulei
50ml apa
+ 20-30g nuca de cocos pentru decor
PREPARARE:
Intr-un castronas, se amesteca toate ingredientele uscate: nuca de cocos, migdale, zahar si cacao.
Peste ele se toarna uleiul si apa, apoi se amesteca. Se ia in palma o lingurita de amestec si se preseaza, iar daca isi pastreaza forma, amestecul este indeajuns de legat si i se poate da forma sferica. In cazul contrar, in care amestecul este sfaramicios, se mai adauga o lingurita de apa si, la nevoie, una de ulei.
Bombitele formate se rostogolesc cu grija prin nuca de cocos, apoi se introduc in frigider pentru a se mai intari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu