luni, 31 octombrie 2011

Patratele marmorate, cu branza si ciocolata

Cererile de bunatati cu ciocolata continua, cred ca frigul este de vina pentru aceasta tendinta. Prin urmare, am incercat sa obtin un "brownie" marmorat cu branza si nu sunt foarte sigura daca mi-a reusit deoarece nu am cu ce sa il compar. Totusi prajiturica moale cu gust pregnant de ciocolata si insertii de branza a fost pe gustul nostru si s-a terminat imediat.



INGREDIENTE pentru o tava de 19x29:
150g ciocolata (cu lapte, amaruie, sau amestecata)
110g unt
200g zahar
1/2 lingurita sare
2 lingurite esenta de vanilie
3 oua mari
75g faina 000
1 1/2 lingura cacao

320g branza
60g zahar
2 galbenusuri

PREPARARE:
Ciocolata si untul se pun la topit in bain-marie, dupa care se ia craticioara de pe foc, se adauga zaharul si sarea, apoi se inglobeaza.


Amestecul se lasa a se raci usor, apoi se adauga vanilia si ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.


Separat se amesteca faina si cacaoa si se toarna in compozitia anterioara, se inglobeaza, apoi se rastoarna usor in tava acoperita cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina.





Peste crema cu ciocolata se asaza cu lingura, din loc in loc, gramajoare de crema de branza, obtinuta prin mixarea branzei cu zahar si galbenusuri.

Cu un cutit fara varf se trece prin fiecare gramajoara de branza, descriind linii pe suprafata celor doua creme, pentru a le amesteca si obtine efectul marmorat.



Tava se introduce in cuptorul preincalzit, unde se coace la foc mic, cel putin 40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in interiorul prajiturii va iesi curata (fara ca aluatul sa adere la ea).


Prajitura se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie cu un cutit incalzit sau trecut prin apa calda.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...