marți, 25 octombrie 2011

Fursecuri extra-large, cu nuca si ciocolata

De ceva timp, pitica mea imi tot solicita dulciuri care sa contina ciocolata, asa ca eu tot incerc sa o atrag catre ceva mai sanatos si de cele mai multe ori imi reuseste. Astazi, oricat am incercat sa o pacalesc, nu mi-a mai mers planul, asa ca am facut repede niste fursecuri clasic americane gen "chocolate chip cookie", inlocuind totusi o parte din ciocolata cu bucatele de nuca.
Piticii au fost incantati, binenteles, atat de ciocolata, cat si de dimensiunile usor exagerate ale fursecurilor, obtinute ca urmare a utilizarii unei linguri speciale de inghetata pentru dozarea alutului, care insa mi-am dat seama cam tarziu ca era prea mare (cam pe cand am vazut ca nu-mi ajunge aluatul decat pentru 12 bucati). Una peste alta, fursecurile au iesit extraordinare, moi in centru, crocante pe margine si extrem de gustoase, datorita infuziei locale de ciocolata si nuci coapte. Si cum piticii se gandesc deja la Craciun, Alex a spus ca trebuie sa ii facem si lui Mosu' o portie, dar tot dinastea mari, ca sa stea cat mai mult la noi. :)



INGREDIENTE pentru o tava (12 buc mari sau 24 potrivite):
110g unt moale
160g zahar brun
1/2 lingurita sare
1 ou mare
200g faina 000
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
100g bucatele de ciocolata si/sau nuci

PREPARARE:
Untul se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana cand se formeaza o crema (aprox. 3 min), apoi se adauga oul si se mai mixeaza 1 min.


Ingredientele uscate (faina, praf de copt si bicarbonat) se amesteca separat apoi se incorporeaza in compozitia anterioara, in doua transe.
La final se adauga ciocolata si nuca, amestecand cu o spatula sau lingura.






In tava acoperita cu hartie de copt se asaza cate o lingura de aluat, pastrand o distanta de 2 cm intre bile.


Fursecurile se coc in cuptorul preincins, la foc mediu, 10-15 min pentru cele de dimensiune mai mica si 20-25 min pentru cele mari. Sunt gata atunci cand se coloreaza usor in maroniu, iar la apasare sunt inca usor moi.

Se lasa a se raci pe un grilaj metalic, dupa care se pot pastra intr-un recipient cu capac.

2 comentarii:

  1. Iubita mea draga...oare sa semene cu mine la preferinta pentru cioco? Sau doar stie ce este bun? Inutil sa-ti spun ca aceste fursecuri se inscrie intre preferintele mele...cred ca rezista si unui drum de 3 zile via Italia :)
    va pup pe toti

    RăspundețiȘtergere
  2. Rezista, rezista. Cand iti trimit un colet? Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...