INGREDIENTE pentru 10 portii (tava 21cm):
150g unt moale
150g zahar
1 lingurita esenta de migdale
1 ou batut
200g faina (sitata)
1/2 lingurita praf de copt
+ migdale curatate si feliate
PREPARARE:
Untul moale se freaca impreuna cu zaharul si esenta, pana cand zaharul se topeste.
Oul se bate si se inglobeaza in compozitie, dar nu inainte de a pastra o lingura de ou, pentru mai tarziu.
Faina se siteaza, apoi se amesteca impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Amestecul se adauga treptat in compozitia cu unt, apoi totul se rastoarna in tava unsa si tapetata.
Se niveleaza, apoi se unge cu oul pastrat anterior, amestecat cu o lingura de apa. Se presara migdalele si se introduce in cuptorul preincins.
Prajitura se coace 25-30 de minute, la foc mediu. Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se savureaza alaturi de o cana calda cu ceai sau cafea.
Eu aduc o cana mare plina cu lapte,tu dai prajitua!Te prinzi?
RăspundețiȘtergerePupici!
Ma prind, cum nu. Anunta-ma cu 45 de minute inainte, ok? Pupici!
Ștergere