duminică, 15 iulie 2012

Prajitura cu dulceata de caise

Iata si motivul pentru care am decis sa fac dulceata de caise de zilele trecute: o prajitura super haioasa de la Martha Stewart.
Placut, facut, mancat, placut! O prajitura simpla, aromata si crocanta, datorita adaosului de malai, care totodata se topeste in gura si te face sa mai vrei. Nu trebuie sa o ratati, e mult prea reusita!


INGREDIENTE (tava 19x29cm):
230g unt moale
140g zahar
esenta de vanilie
2 oua mici (aprox. 50g fiecare)
190g faina
110g malai
un praf de sare

+200g dulceata de caise (cel putin)

PREPARARE:
Untul moale, lasat a ajunge la temperatura camerei (lasat cateva minute la soare se inmoaie imediat) se mixeaza impreuna cu zaharul, timp de 2-3 minute, pana cand devine cremos. Se adauga esenta.
Oualele se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare.


Separat se amesteca faina, malaiul si sarea, apoi se incorporeaza in crema de unt.


Fundul si peretii tavii se acopera cu hartie de copt.
Din compozitia rezultata se pastreaza un sfert (aproximativ o cana), ce se introduce intr-o seringa decoratoare, dotata cu un varf lat si ingust.

Restul de compozitie se intinde in tava, in strat uniform si se niveleaza.


Compozitia se coace 20 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincins.


Tava se scoate din cuptor si imediat se acopera blatul cu dulceata. Daca aceasta prezinta bucati mari, se poate pasa cateva secunde.


Deasupra stratului de dulceata se traseaza un grilaj, din compozitia pastrata anterior. Eu am experimentat cu modelul dungilor, unele le-am trasat duble, dar la taiere am considerat mai potrivit un model cu dungi simple, nedublate.


Tava se reintroduce in cuptor, pentru inca 20-25 minute.



Cand este gata se lasa la racit, apoi se taie cu un cutit cu zimti mici.


Sursa: Martha Stewart

9 comentarii:

  1. Este inedita si usoara ; mai ales ca este de la madam Stewart!:))
    Dulceata de caise am facut in cateva transe,deci,am;restul ingredientelor le mai gasesc eu !:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le are doamna Stewart, ce mai! Daca ai destule ingrediente, iti recomand sa faci intr-o tava mai mare decat cea aleasa de mine, altfel nu o sa va ajunga. :) Pupici

      Ștergere
  2. Dulceata si gemul de caise sunt preferatele mele,asa ca imi place fooooarte mult prajitura.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru vizita, Dia! Pup si eu

    RăspundețiȘtergere
  4. super!e genul meu...fara crema ...si cu gem de caise..crocanta!am primit si eu cateva borane de gem de caise de la matusamea .poate fac aceasta minunatie:P

    RăspundețiȘtergere
  5. o prajix pe gustul meu!adika n-are crema si are gem de caise!cred ca e frageda raaaaau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E frageda si crocanta in acelasi timp. Cine a mancat-o a fost foarte incantat, iar eu o voi reface imediat ce fac rost de niste unt.

      Ștergere
  6. Interesanta prajiturica si tare buna , la cat de bine arata ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aspectul a fost cel care mi-a atras si mie atentia, dar acum apreciez foarte tare si gustul :D

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...