miercuri, 6 iunie 2012

Biscuiti fragezi, cu unt si capsuni

Ne-am gasit in weekendul trecut multi prieteni si, dupa ce am dat gata 2 torturi, ne-am trezit fara desert. Cum aveam si niste capsuni prin preajma, le-am inclus in acesti biscuiti cu unt, la origini numiti "Scones", adica un fel de painici dulci facute cu praf de copt.
Pe cat de buni au iesit, pe atat de chinuiti au fost in timpul prepararii, iar asta nu pentru ca ar fi ei greu de facut, ci pentru ca si-au disputat cuptorul cu vreo 3 tavi de pizza si 2 de calzone. In final, desi biscuitii din fiecare tava ieseau diferiti de cei copti inainte (am folosit toate cele 4 tavi din dotare, prin rotatie), au fost consumati cu placere, adaosul de capsuni aducand o savoare speciala.
Cei cativa ramasi pana doua zi au mers de minune alaturi de cafeaua cu lapte, aceasta fiind si combinatia care i-a consacrat.


INGREDIENTE pentru 15-20 buc:
1 ou mare
1/2 borcanas mic de iaurt gras(75g)
120ml lapte
1 lingurita suc de lamaie
280-300g faina
50g zahar
1/2 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
120g unt rece
150g capsuni (curatate)

PREPARARE:
Oulse bate intr-un castronas, impreuna cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie, apoi se lasa deoparte.
Separat, intr-un castron mai mare, se amesteca faina sitata cu zaharul, praful de copt si sarea.
Untul rece, proaspat scos din frigider, se taie bucatele cat mai mici, care apoi se pun peste amestecul cu faina si se paseaza cu furculita, pana ramane de dimensiunea unor boabe de mazare, formand un aluat nisipos.


Capsunile se spala, curata si se taie bucatele mici, apoi se adauga peste compozitia cu faina, amestecand de cateva ori.
La final se adauga compozitia lichida, treptat, pana se obtine un aluat usor legat si inca lipicios.



Din acesta se ia cate o lingura, se pune in mana infainata, se rostogoleste usor intre palme, apoi se asaza in tava acoperita cu hartie de copt.
Biscuitii se aplatizeaza usor cu lingura intoarsa si deasupra se presara zahar, cat mai in mijloc, deoarece daca ajunge pe tava zaharul se va arde.


Biscuitii se coc 20 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincins. Sunt gata cand sunt inca usor moi.

Se transfera pe un grilaj, unde se lasa la racit. Daca se doresc a fi pastrati mai mult timp, cand s-au racit complet, se pun intr-o cutie cu capac.


Sursa: Annie Eats

5 comentarii:

  1. ce deliciu ai tu aici!!!din pacate eu nu prea pot sa fac biscuiti cu fructe ,pentru ca prichindeii mei nu se ating de ei...:(....insa daca ar fi pentru mine as manca non-stop :)!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si la noi este o situatie similara, pe jumatate; Alex nici nu a vrut sa-i incerce, noroc cu Matei care a echilibrat consumul. Din aceste motive, pe care le amintesti si tu, am ales sa ii pregatesc cand am avut musafiri, altfel riscam sa vad cum o parte raman si se invechesc in cutie :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce ziceai tu acolo arata extra mega DELICIOS!!!!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. superb!!!!!!!!as manca vreo cativa:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maxim 2, mai multi nu cred ca ai duce, sunt destul de satiosi.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...