duminică, 1 aprilie 2012

Prajiturica Dots

Dorinta mea de a face "Brownies" a avut la baza descoperirea unui nou procedeu de a obtine mici rulade cu ciocolata si crema de branza, foarte asemanatoare cu prajitura Dots, pornind, in mod neasteptat, de la patratele de prajitura, aplatizate cu ajutorul facaletului.
Am fost cu totii foarte incantati de rezultat, iar ultimii pasi ai prepararii au fost deasemenea o surpriza placuta, totul decurgand usor, conform cu explicatiile din reteta originala.


INGREDIENTE pentru 20 buc:
340g ciocolata
110g unt
200g zahar
4 oua
2 lingurite esenta de vanilie
1/2 lingurita sare
140g faina

UMPLUTURA:
250g mascarpone
1 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:
Se coace o tava de "Brownies", respectand instructiunile prezentate in reteta anterioara (AICI).
Odata prajitura complet racita, se taie patratele, apoi fiecare patratel se asaza intre doua bucati de hartie de copt, unde se intinde, cu sucitorul.


Marginile inegale se indeparteaza, apoi dreptunghiul rezultat se unge cu o lingurita de branza, frecata anterior cu esenta.


Cu ajutorul hartiei de copt aflata dedesubt, se ruleaza prajitura, centimetru cu centrimetru, pana se obtine un rulou.
 

Rulourile se pastreaza la frigider, pana cand sunt servite.


Sursa reteta: Cookies and cups

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...