INGREDIENTE pentru 12 buc:
220g faina 000
25g cacao
100g zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
55g unt topit si racit
160ml lapte
85g smantana
1 lingurita vanilie
CREMA DE BRANZA:
200g branza de vaci
50g zahar
30g smantana
1 albus
PREPARARE:
Se amesteca ingredientele uscate (faina, bicarbonat, cacao si zahar).
Untul se topeste si se lasa la racit. Peste el se adauga laptele, smantana si vanilia.
Amestecul de lactate se incorporeaza in ingredientele uscate, rezultand o compozitie cremoasa, dar nu lichida.
Albusul se bate tare apoi se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente ale cremei.
Se pregateste o tava de briose cu hartii speciale. Fiecare forma se umple cu cate o lingura de aluat, apoi in centru, cu cate o lingurita de crema.
Briosele se coc 25 min, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Cand sunt gata se lasa la racit in tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu