marți, 23 august 2011

Sos caramel

Am descoperit un sos dulce, numai bun pentru a imbogati gustul diferitelor deserturi, intins in firicele subtiri pe suprafata acestora sau insiropand blaturile torturilor.
Este foarte potrivit in compania deserturilor cu mere, crema de vanilie sau inghetata.

INGREDIENTE:
60g unt
150g zahar brun
100g frisca lichida
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:
Untul, zaharul, frisca si sarea se amesteca la foc mic.


La inceput compozitia va fi legata, dar in momentul inceperii fierberii se va dilua, datorita topirii zaharului.
Se fierbe timp de 5 min, se adauga vanilia si se mai lasa pe foc, circa 1 minut.
Se pune la racit in baie de apa rece, apoi se transfera intr-un borcan cu capac.
Se refrigereaza pana in momentul folosirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...