marți, 29 martie 2011

Animalute ciocolatii

Cum dispuneam de niste forme cu animalute, am zis sa le dau piticilor de lucru sa taie aluatul si apoi sa decoreze biscuitii.



INGREDIENTE pentru 60buc (2 tavi):
150g zahar
150g unt moale
300g faina cernuta
25g cacao
2 oua
esenta de rom

PREPARARE:
Zaharul se mixeaza cu untul si esenta de rom. Separat amestecam faina si cacaoa, pe care apoi o adaugam, treptat, in mixul de zahar si unt.

La final adaugam ouale si o lingura doua de apa (daca mai este nevoie). Din aluatul obtinut formam o bila, pe care o imbracam in folie alimentara si o lasam 30 min la frigider.

Intindem o foaie de 1/2 cm din care taiem forme (ale noastre le-am cumparat din Carrefour; mi-au placut pentru ca au si detalii in interior - ochi, gura).

Biscuitii se coc se pun in tava acoperita cu hartie pergament si se coc la foc mic, timp de 15-20min.

Se pot decora cu acele creioane speciale de la Dr'Oetker sau cu ciocolata topita.
Pentru varianta decorarii cu ciocolata punem ciocolata rupta cubulete intr-o punga (eu folosesc din cele speciale pentru congelator), pe care o lasam intr-o oala cu apa fierbinte, pana se topeste. Taiem un colt al pungii indeajuns de mic incat prin presarea pungii sa eliberam un firisor subtire de ciocolata.
Decorarea biscuitilor se face atunci cand acestia s-au racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...