luni, 4 iulie 2011

Briose cu nuci caramelizate, miere si scortisoara

Ceva rapid si plin de savoare, insipirat de aceste zile tomnatice si mult prea racoroase.



INGREDIENTE pentru 12 buc:
50g nuca
100g zahar brun
30g unt moale

200g unt moale
150g miere
1 lingurita esenta de vanilie
4 oua mari
200-250g faina pt prajituri
1/2 plic praf de copt
1/2 lingurita scortisoara

PREPARARE:
Pentru a obtine caramelul, se topeste zaharul intr-o olicica. Atentie, dureaza mai mult decat in cazul zaharului alb.
Cand zaharul s-a topit se adauga untul si se amesteca, obtinandu-se o pasta.


Se adauga nucile sfaramate, se amesteca rapid si se transfera intr-un alt vas. Daca se lasa nucile caramelizate in oala, se vor raci si vor ramane lipite de aceasta.


Untul se mixeaza impreuna cu mierea si vanilia, apoi se adauga ouale, pe rand.
Separat se amesteca faina, praful de copt si scortisoara.
Ingredientele uscate amestecate se incorporeaza in compozitia anterioara, alternand cu nucile caramelizate.


Compozitia obtinuta se toarna cu lingura in forme, unse cu unt sau pregatite cu hartie de copt speciala.
Briosele se coc 20min la foc mijlociu, in cuptorul preincins.
In timpul coacerii se vor colora puternic in maroniu, datorita prezentei in compozitie a mierii si a nucilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...