Pentru alegerea retetei am pornit de la dorinta de a folosi faina integrala, iar cartea "Great Whole Grain Breads" mi-a fost de ajutor si m-a atras cu aceasta reteta de paine impletita in 6, ale carei suvite au fost anterior tavalite prin germeni de grau, oferindu-i astfel o minunata textura crocanta. Alegerea a fost una minunata, taratele din faina si germenii de grau alaturandu-se de minune.
INGREDIENTE pentru o paine patrata, aprox. 20x20:
1 pachet drojdie uscata
240ml apa calduta
1 lingura zahar
1 lingura unt topit
1 lingurita sare
1 ou
140g faina integrala (am folosit 7 spice)
300g faina 650
GLAZURA:
1 galbenus + 2 linguri apa
germeni de grau
Eu am ales sa fac dublul cantitatii prezentate aici, rezultand o paine atat de mare, incat am fost nevoita sa o asez in tava mare a cuptorului, pe diagonala acesteia si cu greu am reusit sa o introduc la copt. :) Data viitoare ma rezum la cantitatile de mai sus.
PREPARARE:
Zaharul se dizolva in apa calduta, se presara drojdia si se lasa deoparte 5 minute, acoperit, permitand drojdiei sa formeze spuma.
Acesta se transfera intr-un bol uns cu ulei, se acopera si se lasa la crescut 1 ora.
Aluatul se framanta usor, apoi se formeaza bila din care se taie 6 bucati aproximativ egale.
Fiecare bucata se intinde usor pe masa unsa cu ulei si, cu ajutorul palmelor, se alungeste intr-o suvita. Se repeta actiunea cu toate cele 6 bucati.
Indicatia retetei era de a unge fiecare suvita cu galbenus si apa, apoi sa se tavaleasca prin germenii de grau imprastiati pe masa. Am incercat astfel si operatiunea s-a dovedit destul de grea, galbenusul facand suvitele sa se lipeasca de masa, asa ca recomand a se impleti si apoi a se unge si presara cu germeni de grau.
Pentru a executa impletitura, cele 6 suvite se pun alaturate si, pornind cu suvita cea mai din dreapta, se trece alternand peste si pe sub fiecare suvita din stanga sa. Cand prima suvita din dreapta ajunge sa ocupe pozitia cea mai din stanga se repeta actiunea cu cea care a devenit prima suvita din dreapta.
Capetele se strang la un loc si se ruleaza dedesubt.
Pentru imagini detaliate, va invit sa vizitati site-ul la care ma intorc mereu cand am nevoie de ajutor in formarea aluaturilor impletite: The Shiksa.
Painea se asaza in tava acoperita cu hartie de copt, se unge si se presara cu germeni de grau, se acopera si se lasa inca 45 de minute la crescut.
Se coace 30 de minute in cuptorul preincins, la foc mare (190 C), apoi se scoate si se transfera pe un grilaj. Coaja superioara trebuie sa rezulte moale, dar fundul painii sa fie tare si la ciocanit sa sune "a gol".
Va prezint si poza facuta de copii: :)
But also with the same amount of money, I had another grip circle, plus a level racks when it comes to particular Secura Cooktop.
RăspundețiȘtergereHow the PIZ3 the cost of gasoline model can sometimes released are you ready to eating nachos a
positive change 5-6 minutes or so. This according to the reverse
toaster oven stoves are great for small size region however you are enormous for large age kinds significantly.
Anyhow, you're struggling, you have available a half carbohydrate coupled with 50 hammer toe syrup variation on top of that follow the an identical ideas. These inverters raise the preservation through the microwave ovens by making some sort of reheating on top of that preparing food much more quickly.
Have a look at my homepage - toaster egg cooker back to basics