luni, 14 noiembrie 2016

Prajitura cu mere si gem (de post)

Cand faci o varietate mare de prajituri pentru o aniversare, iar prajitura de post este cea care se termina prima, sti ca este o reteta buna, pe care merita sa o impartasesti si altora.
Aliona, reteta aceasta este pentru tine! Sa iti fie de folos si sa va incante cu aroma si textura sa frageda.




INGREDIENTE (tava 25x30cm):
510g faina (sitata)
340g margarina (moale)
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
40ml apa
1 lingura otet de mere

UMPLUTURA:
1kg (6 buc) mere mari, taiate cubulete
160g zahar
3 linguri scortisoara
6 linguri gris

GLAZURA:
5 linguri (aproximativ) gem (eu folosesc de caise)
50g fulgi de migdale sau nuca

PREPARARE:
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen. Mai adaugati o mana de faina, la nevoie.
Aluatul se acopera cu folie alimentara si se refrigereaza timp de 30 de minute, apoi se intinde, pe rand, in doua foi.

Prima foaie se asaza in tava acoperita cu hartie de copt, peste aluat se presara 3 linguri de gris, apoi se intind merele. Deasupra merelor se presara uniform zaharul, apoi restul de gris. Se acopera cu cea de a doua foaie. Foaia a doua de aluat se impunge cu furculita, din loc in loc.

Prajitura se coace 40-45 minute, la foc mediu.
Se scoate din cuptor, se unge cu gem, se presara migdale, apoi se reintroduce in cuptor, pentru inca 10 minute.

Se taie dupa ce se raceste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...