luni, 9 decembrie 2013

Turta dulce, in forme decupate

Dupa ce anul trecut am descoperit turtitele glazurate m-am lansat in cautarea unei retete la fel de mutumitoare pentru turta dulce in forme decupate.
Reteta am gasit-o, turta dulce s-a umflat frumos si este numai buna de decorat. Totusi am ales sa renunt la variantele clasice de decoratiuni in rosu si alb, realizate prin adaos de zahar si colorant, pentru cele obtinute prin presare cu diverse forme, iar efectul este la fel de atragator.



INGREDIENTE (3 tavi= 90 buc):
750g faina
160g miere
250g zahar pudra
80g unt
5 oua + 1 ou pentru uns
2 lingurite bicarbonat de sodiu                           
1 lingura de condimente de turta dulce
1 lingura cacao

PREPARARE:
Ingredientele uscate (faina, zahar pudra, bicarbonat de sodiu, condimente, cacao) se amesteca intr-un castron incapator.
Se adauga mierea si ouale, apoi se amesteca pana cand se obtine un aluat nelipicios.

Aluatul se acopera cu folie alimentara si se pastreaza la frigider cel putin 8 ore, pana la 5-7 zile. Eu l-am tinut 24 ore.

Aluatul se taie in 4 bucati, care, pe rand se intind foaie de 5mm grosime, din care se taie forme.

Formele se transfera in tava acoperita cu hartie de copt, cu ajutorul decupatorului daca nu s-au dezlipit din el dupa taiere, sau cu o paleta. Este important ca ele sa ajunga in tava cu forma nemodificata.

In tava pot fi decorate prin presare usoara, dupa imaginatie.
Stelutele le-am decorat prin presare cu un decupator mic in forma de fulg, iar partea de jos a clopoteilor am marcat-o cu marginea unui pahar, presata de doua ori astfel incat sa formeze o banda, in interiorul careia am apasat apoi puncte cu dintele unei furculite.

Turta dulce se coace 13-15 minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Pentru un luciu deosebit, dupa coacere se pot unge cu un ou amestecat cu putina apa.

Dupa racirea completa se pastreaza intr-un recipient cu capac.    

Sursa: In bucataria vesela      

3 comentarii:

  1. La Multi Ani!Iti doresc un 2014 plin de bucurii si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dr. Makha este un om cu mari puteri spirituale din cauza puterii sale de vrajă, am reușit să-mi recuperez soțul după 3 ani de divorț. Treceam printr-o perioadă foarte proastă din cauza divorțului, așa că căutam ajutor online când am dat peste mărturia unei doamne care a descris cum vrăjitorul a ajutat-o ​​să aibă un copil folosind un medicament pe bază de plante, am primit contactul. si i-a explicat situatia, a facut o vraja si sotul meu s-a intors la mine in a treia zi inca e magie pentru mine, sunt foarte fericit sa revin cu iubirea vietii mele. îl puteți contacta pe Dr. Makha vrăjitorul la numărul său de whatsapp: +1(815)564-3618 sau e-mail: makharituals@gmail.com el m-a ajutat Sunt sigur că vă va ajuta și cu problema vieții tale.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...