miercuri, 5 iunie 2013

Inghetata de capsuni, pe bat

Calendaristic a venit vara si ar trebui sa ne bucuram deja de zile calduroase care sa ne faca sa ne dorim cel putin o inghetata pe zi. Din pacate sunt momente cand vremea ne aduce mai degraba aminte de toamna, iar frigul inca ne face sa ne zgribulim. Dar fructele de sezon nu tin cont de frigul nefiresc de afara si continua sa se coacaa, apoi sa ne atraga cu miresmele lor, asa cum se intampla mai ales in cazul capsunilor, care acum imi populeaza in mod excesiv frigiderul.
La prima raza de soare din aceasta zi am decis sa chem vara cu o inghetata super racoritoare, cu fructe aromate, asa, ca sa nu mai aiba loc de-ntors :).


INGREDIENTE pentru 500ml sau 9 bucati:
200g capsuni
80g zahar
200g frisca
50g smantana
1 lingurita suc de lamaie

PREPARARE:
Capsunile spalate si curatate se taie in jumatati (sau sferturi, in cazul celor foarte mari) si se combina cu zaharul.
Fructele se lasa deoparte, acoperite, timp de o ora. Din timp in timp se amesteca, pentru a determina formarea unui sirop dulce.

Fructele si siropul se transfera in bolul inalt al unui blender, impreuna cu restul ingredientelor, apoi se paseaza timp de cateva secunde, astfel incat mici bucati de fructe sa ramana in compozitie.

Crema obtinuta se toarna in formele de inghetata pe bat si se introduce in congelator, pentru cel putin 2 ore.
Daca nu dispuneti de forme speciale, se pot folosi borcanase mici de iaurt, in care se infig lingurite de plastic. 

Inainte de a incerca scoaterea inghetatei din forme, tineti cateva secunde formele sub jetul de apa calda.



Sursa: Cartea "The Perfect Scoop" - David Lebovitz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...