Nu pot sa nu amintesc si despre incantarea copiilor la vederea micilor tortulete si la cat de entuziasmati au fost de intreaga prezentare: cornete crocante de inghetata (da, raman crocante si in urma coacerii), aluat cu cacao, frisca pufoasa si bombonele colorate.
Aceasta a fost surpriza si cadoul meu pentru matza mica Alexandra, cu ocazia terminarii unui nou an de gradinita si a inceperii vacantei.
Sa aveti cu totii o vacanta de vara plina de zile senine, zambete si amintiri colorate!
INGREDIENTE pentru 12 buc:
300g faina 000
150g zahar
30g cacao (sitata)
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf de copt (1/2 plic)
2 oua potrivite (la temperatura camerei)
300ml lapte
70ml ulei de floarea-soarelui
1 lingurita esenta de vanilie
12 cornete inghetata Alpin '57
DECOR:
200g frisca lichida batuta
1/2 lingurita esenta de vanilie
50g zahar pudra
1 plic intaritor de frisca (optional)
PREPARARE:
Se amesteca ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, sare si praf de copt, apoi se lasa deoparte.
Intr-un castron, se bat ouale, timp de 1 minut, apoi se adauga restul ingredientelor lichide (lapte, ulei si esenta).
Ingredientele uscate, amestecate anterior, se rastoarna peste cele lichide, si se mixeaza cateva secunde, cat sa se incorporeze.
Compozitia lichida rezultata se toarna, cu ajutorul castronului de mixare, in cornetele de inghetata, asezate din timp, in cupele tavii de briose.
Cornetele se umplu in proportie de 80%.
Tava de briose se introduce in cuptorul preincins, unde se lasa timp de 25 minute, la foc mediu. Briosele sunt gata atunci cand o scobitoare introdusa in centrul lor este extrasa curata, fara ca bucati de compozitie sa adere la ea.
Briosele se scot din tava si se transfera pe un grilaj, unde vor fi lasate sa se raceasca.
Intre timp se pregateste si frisca. Inainte de a fi batuta, frisca lichida trebuie tinuta la rece, in frigider, cel putin 1 ora. Dupa acest interval, se rastoarna in tr-un castron si se bate 1 minut la viteza mica, apoi 1-2 minute la viteza maxima.
Daca dupa aceste minute frisca nu s-a intarit deloc, se adauga un plic de intaritor si se continua mixarea pana cand capata consistenta. Odata intarita, se adauga esenta si zaharul, apoi se mai mixeaza cateva secunde.
Frisca se spriteaza pe fiecare cornet (complet racit), cu un pistol special, apoi se orneaza cu bombonele multicolore.
Se pastreaza la frigider pana in momentul consumului.
Arata foarte bine, se fac usor si sunt sigur gustoase - chiar ca e o reteta potrivita pentru cei mici (si nu numai ;) ). O sa o incerc si eu - e drept insa ca vara urmatoare, dar sunt sigura ca lui Eric al meu o sa ii placa!
RăspundețiȘtergereLoredana, multe lunite micutului Eric! Creste el mare si poate sa papaceasca tot ce-i face mamica lui, chiar si briose, fara cacao la inceput, poate cu niste mere, apoi cu de toate.
ȘtergereMultumesc pentru vizita. Te mai astept. :)
extratopping de ciocolata sau caramel? hmmm... cine mai doreste, cine mai pofteste? astept cu nerabdare o zi mai putin torida de vara sa testez
RăspundețiȘtergereL
Pentru mine .. ciocolata, dar posibilitati sunt multe. Le cercetam impreuna, intr-o zi :)
RăspundețiȘtergere