duminică, 8 aprilie 2012

Cosulete de Paste, cu nuca de cocos

Va propun noi dulciuri pentru Paste, pe care copiii sigur le vor adora. Mi-a luat 2 zile sa le pregatesc, dar nu din cauza vreunui proces complicat, doar curatenia de primavara care pare sa nu se mai termine :)
Sa aveti spor la pregatiri!


INGREDIENTE ALUAT pentru aprox. 30 buc:
180g faina 000
80g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
40g nuca de cocos
2 galbenusuri
150g unt rece

CREMA:
100g zahar
2 oua mici
20g cacao
1 lingurita esenta de vanilie
250g mascarpone
30g nuca de cocos
50g unt sau margarina (moale)

DECOR:
nuca de cocos colorata
bomboane colorate in forma de ousoare

PREPARARE:
Pentru aluat, faina, zaharul si nuca de cocos se pun intr-un castron mai mare.
Galbenusurile se bat usor si se adauga peste ingredientele uscate, urmate de untul rece, taiat bucati cat mai mici.
Pentru a evita ca untul sa se topeasca in urma contactului cu mana, framantatul manual se efectuaeaza abia in faza finala, pana atunci pasandu-se untul cu o spatula de lemn patrata.


Aluatul format se refrigereaza timp de 30 minute, infasurat in folie alimentara.
Dupa refrigerare, aluatul se intinde foaie subtire, din care se taie cercuri, cu ajutorul unei forme rotunde sau cu gura unui pahar.

Cercurile de aluat se asaza in formele de briose. In tava mea nu a fost nevoie sa le ung, dar totusi ungerea si tapetarea sunt recomandate.


Forma de briose, cu aluat, se introduce 30 de minute in frigider, abia apoi in cuptorul preincalzit, unde se coace timp de 20 minute, la foc mediu.
Cand sunt gata, tava se scoate din cuptor, iar cosuletele se lasa la racit in forme.
Neumplute, cosuletele pot fi pastrate cel putin 2 zile.


Pentru crema, ouale si zaharul se amesteca pe bain-marie, pana la topirea celui din urma.
Cand zaharul s-a topit, se adauga cacaoa cernuta si esenta, apoi se lasa la racit in baie de apa rece.
Branza mascarpone se mixeaza impreuna cu untul, apoi se adauga crema cu ou, lingura cu lingura, amestecand continuu. La final se adauga nuca de cocos.

Crema se pune intr-o siringa de decorare si cu ea se umplu cosuletele.
Deasupra cremei se presara nuca de cocos, apoi se asaza ousoarele de ciocolata.
Nuca de cocos verde si ousoarele colorate le-am gasit la sectorul de produse vrac din Auchan.

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...