vineri, 5 august 2011

Biscuiti cu cacao si crema de branza

O bunatate de biscuiti descoperiti pe un blog strain. Mi-a fost teama sa pun prea multa crema in interior ca sa nu dea pe afara si abia pe la final am facut unul mai "cremos" ... cel din imagine. Pentru a-l gasi i-am pus pe pitici sa imi prezinte la control fiecare biscuite mancat. Mama nebuna!



INGREDIENTE ALUAT pentru 20buc:
110g unt moale
110g zahar
1 ou mare
1 lingurita esenta de vanilie
260g faina pt prajituri
15g cacao
1 praf de sare
1 varf de cutit de praf de copt
zahar pentru "tavalit"

CREMA:
60g crema de branza
20g zahar pudra
2 lingurite Coulis de mure (sau gem)

PREPARARE:
Zaharul se mixeaza impreuna cu untul, apoi se adauga oul si esenta de vanilie.
Separat se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, sare si praf de copt; acest mix se inglobeaza in compozitia anterioara, rezultand un aluat potrivit de tare si inca usor lipicios.
Aluatul se imbraca in folie alimentara si se refrigereaza timp de cel putin 30min, timp in care se va mai intari.

Pentru crema, se amesteca toate ingredientele intr-un castronel. Daca iese prea moale, se mai adauga o lingura de amidon sau faina.


Se scoate aluatul din frigider si, cu mainile usor infainate, se formeaza bilute.
Fiecare biluta se aplatizeaza intre maini sau pe masa de lucru, pana ajunge de dimensiunea palmei.
In centrul aluatului se pune putina crema, si se imbraca in aluat, formandu-se din nou o biluta.


Bilutele se tavalesc in zahar, apoi se mai refrigereaza 15 min.


Biscuitii se coc la foc mediu, timp de 25min, in cuptorul preincalzit.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca pe grilajul cuptorului.

7 comentarii:

  1. Buna Ruxi,cred ca ai vrut sa spui ca zaharul se mixeaza cu untul...chiar la inceputule retetei...as vrea sa fac si eu acesti biscuiti pentru fata la scoala, este bun gemul din comert pentru acesti biscuiti?!Va pupam si LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI ALEXANDREI!!!!!Scuze de intarziere :( .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moraki, multumesc pt sesizare, voi modifica in reteta. Sunt sigura ca varianta cu gem va fi la fel de apreciata, doar sa fie gemul gros, sa nu ai probleme cand il acoperi in aluat. Ahhh, ce te invidiez ca poti duce bunatati la scoala! La noi nu ni se permite, trebuie sa ducem numai produse ambalate, implicit luate din comert.
      Multumim pentru urari, fie ele si intarziate, gandul bun conteaza.
      Pupici si spor la bunataturi!

      Ștergere
  2. Da Ruxi,ne lasa sa ducem si facute de noi,nu au o regula ca trebuie ambalate de o fabrica,i le ambalez eu individual in folie alimentara.Pupici si voua!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne buni mai sunt Ruxi :) ...dar asa ne-am amuzat la prepararea lor...am citit de trei ori ca zaharul se mixeaza cu untul moale si tot am amestecat zaharul cu restul ingredientelor oscate :)) si am mixat si eu untul cu oul si cu vanilia :D apoi am adaugat ingredientele uscate si a trebuit sa il "framant" cu mana sa se faca aluat ca altfel era tot un praf... :D ...bine ca nu au fost un dezastru la cat i-am chinuit :)) .O zi frumoasa va dorim si va pupam!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot de la mine se trage vina amestecului zaharului cu ingredientele uscate, eu care amestecam zaharul cu zaharul :D Bine ca i-ai dres si au iesit. Si mie mi se intampla sa zapacesc ordinea adaugarii ingredientelor, mai ales daca sunt obosita, ajung de fac niste improvizatii de ma doare capul si nu intotdeauna se termina bine.
      Una peste alta, a fost cu distractie si asta e important.
      Pupici, draga mare si draga mica de draga mare!

      Ștergere
  4. Imi inchipui cat de buni sunt.Biscuitii au fost umpluti cu mascarpone? Coulis inseamna piure ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da si da :) Coulis este un sirop obtinut din fierberea fructelor cu zahar http://bucatariacaseinoastre.blogspot.ro/2011/08/coulis-sirop-de-fructe.html

      O zi buna!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...