sâmbătă, 29 octombrie 2016

Saratele cu telemea sau cascaval

Am incercat mai multe retete de saratele, iar aceasta mi se pare cea mai usoara si convenabila. In plus, sunt atat de bune, incat nu este prietena care sa le fi incercat si sa nu-mi fi cerut reteta. Acesta din urma este si motivul pentru care revin din nou pe blog ;).



INGREDIENTE (2 tavi mari, de cuptor):
250g unt moale (sau 200g unt si 50g untura)
200g cascaval sau telemea uscata (nu din cea plina de zer)
2 oua + 1 albus
50ml lapte
550g faina sitata
3 lingurite sare (cel putin)

1 galbenus
1 lingura lapte
+ mac, susan si chimen

PREPARARE:
Branza sau cascavalul se rad pe razatoarea mica. De obicei, folosesc produse "de tara", Cascavea afumata de pe Valea Doftanei sau branza de la bunica sotului, dar cand nu le am la dispozitie apelez fara exceptie la cascavalul afumat Bluedino de la Lidl.

Branza/cascavalul se amesteca impreuna cu untul/untura, ouale, laptele si sarea. Peste compozitia obtinuta se adauga faina, la nevoie, completand putin cantitatea initiala pana se obtine un aluat nelipicios. Pentru aceasta actiune se poate folosi un mixer puternic sau o masina de facut paine.

Aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine 15 minute la frigider. Bila de aluat se imparte in doua, iar o jumatate se scoate de la rece si se intinde pe masa infainata. Trebuie obtinuta o foaie groasa, de cel putin 0.5cm grosime. Aceasta se taie fasii cu un taietor rotund, special pentru asa ceva, sau se poate folosi un grilaj special, care usureaza mult munca.
Pe al meu l-am achizitionat de AICI, si este super util, iar rezultatul consta in rapiditate in utilizare si saleuri cu forma uniforma.

Dupa taiere, saratelele se ung cu galbenusul amestecat cu lapte, apoi se presara cu seminte (mac, susan, chimen). Se asaza bucata cu bucata in tava acoperita cu hartie de copt, care apoi se introduce in cuptorul preincins.
Saratelele se coc la foc mediu, timp de 25-30 minute, intorcand tava daca modul de coacere a cuptorului o cere (cuptorul meu coace inegal, zona din spatele sau coace mai repede si de aceea trebuie sa intorc tava pentru o coacere uniforma).

Se repeta actiunile cu cea de a doua jumatate de aluat.

6 comentarii:

  1. Bine ai revenit Ruxi!! Multumim pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am regasit, Mihaela! Cu drag! Sper sa ii atesez si pozele cat de curand.

      Ștergere
  2. Sunt aici pentru a depune mărturie despre modul în care acest puternic vrăjitor numit Dr.DWAN m-a ajutat să-mi repar relația. Mi-a fost zdrobit când logodnica mea mi-a spus că nu mai este interesat să se căsătorească cu mine pentru că avea o aventură cu cealaltă femeie la care lucrează. Plângeam și plângeam în fiecare zi, până când a devenit atât de rău încât am apelat la Internet pentru ajutor, atunci când am citit o recenzie despre marea muncă a Dr.DAWN, apoi l-am contactat pentru ajutor pentru a-mi recupera iubitul, el m-a ajutat să fac o puternică (vrajă de dragoste de reconciliere) și spre cea mai mare surpriză a mea, după 48 de ore în care am făcut vraja de dragoste, logodnica mea s-a întors în genunchi rugându-mă să-l iert. Acum suntem căsătoriți fericiți și toate mulțumirile sunt adresate Dr.DAWN Wonders pentru că m-ați ajutat să-mi salvez relația, puteți contacta Dr.DAWN prin adresa sa de e-mail: ( dawnacuna314@gmail.com )
    WhatsApp:+2349046229159/
    +3550685677099

    RăspundețiȘtergere
  3. Dr. Makha este un om cu mari puteri spirituale din cauza puterii sale de vrajă, am reușit să-mi recuperez soțul după 3 ani de divorț. Treceam printr-o perioadă foarte proastă din cauza divorțului, așa că căutam ajutor online când am dat peste mărturia unei doamne care a descris cum vrăjitorul a ajutat-o ​​să aibă un copil folosind un medicament pe bază de plante, am primit contactul. si i-a explicat situatia, a facut o vraja si sotul meu s-a intors la mine in a treia zi inca e magie pentru mine, sunt foarte fericit sa revin cu iubirea vietii mele. îl puteți contacta pe Dr. Makha vrăjitorul la numărul său de whatsapp: +1(815)564-3618 sau e-mail: makharituals@gmail.com el m-a ajutat Sunt sigur că vă va ajuta și cu problema vieții tale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Contactați medicul DAWN dacă aveți nevoie de ritualul de curățare,
    Vrajă de dragoste pentru a-ți face partenerul să te iubească. Vrajă de dragoste pentru a-ți face partenerul să se întoarcă la tine,
    Ritual pentru a ramane insarcinata rapid. Ritual pentru noroc, ritual pentru vindecarea bolilor și recuperarea bunurilor furate.
    Doar oamenii serioși ar trebui să-l contacteze pe Whatsapp:, a ajutat o mulțime de oameni.
    (+2349046229159)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...