Ce-i drept, e rece, e dulce, dar in acelasi timp este cremoasa si savuros de fructata.
INGREDIENTE pentru 1 caserola:
600g piersici sau nectarine
120ml apa
150g zahar
170g smantana
200g frisca batuta
esenta de vanilie
1 lingura suc de lamaie
PREPARARE:
Fructele se spala, se inlatura samburii, iar jumatatile se pun la fiert impreuna cu apa, la foc mic. Se lasa 10 minute la fiert, apoi se adauga zaharul si se amesteca.
Dupa ce s-au racit, fructele se paseaza cu blenderul.
Frisca se bate pana se intareste, apoi se amesteca impreuna cu smantana, sucul de lamaie si esenta de vanilie.
Piureul de fructe racit se inglobeaza in compozitia anterioara si se amesteca.
Compozitia de inghetata se rastoarna intr-o caserola cu capac sau in forme pentru inghetata pe bat si se introduce in congelator.
In cazul in care se pastreaza in caserola, inghetata se scoate dupa 3 ore, se paseaza cu furculita, apoi se reintroduce in congelator. Se repeta operatiunea dupa inca 2-3 ore, pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Parfumata si gustoasa foc.Te pup!
RăspundețiȘtergereAs putea trai cu asa ceva toata vara de vreme ce are si lamaie!!!
RăspundețiȘtergereAngi
Sigur o fac in ianuarie-de ziua sotului! Ca acum o bronsita urata ma impiedica sa ..degust.:(
Angi, sucul de lamaie e in cantitate destul de mica, dar aduce acea prospetime si racoare specifica acestui fruct.
ȘtergereEsti tare curajoasa sa incerci inghetata pe vremea asta! Sanatate multa, sa permita degustarea oricarui tip de desert. La multi ani, sotului!