duminică, 1 aprilie 2012

Anul acesta il ajutam pe Iepuras!

Pe vremea cand nu prea ma descurcam in bucatarie, eram complet descurajata de retetele in care ingredientele erau masurate in linguri, lingurite, cani si pahare, iar cand mai vedeam si ilustra mentiune cu "faina cat cuprinde" lasam deoparte orice gand de a incerca acea reteta.
Prin urmare, atunci cand am decis a incepe postarile pe blog, am dorit sa fiu de ajutor celor la fel de neexperimentati ca mine, descriind pasii prepararii cat pot de clar, dar mai ales avand o lista de ingrediente ale caror cantitati vor fi exprimate in grame; pentru mine aceasta modalitate de prezentare a cantitatilor este cea mai buna, chiar daca, si asa, reusita unei retete nu este 100% asigurata, putand a se strecura mici variatiuni, conditionate de marimea oualelor, timpul si viteza de mixare, temperatura ingredientelor, si cate si mai cate.

Pentru a veni in ajutorul celor care ma urmaresc si a va ademeni totodata a lasa timiditatea la o parte si de a comunica mai mult, va poftesc la concurs!
Premiul cadou? Cred ca deja este usor de intuit: un cantar electronic de bucatarie, care sa va usureze prepararea bunatatilor propuse.

Regulamentul este simplu: familiarizati-va cat mai mult cu produsele deja prezentate pe blog, apoi lasati-le deoparte, nu va mai ganditi la ele, si veniti cu idei proaspete despre dulciurile pe care ati dori sa le vedeti prezentate in postarile viitoare.

Departajarea castigatorului o voi face aleator, cu ajutorul site-ului random.org. Va rog sa trimiteti sugestiile voastre sub forma de comentarii la aceasta postare, iar fiecare comentariu sa contina apelativul sub care va pot recunoaste ulterior.

Va astept cu drag comentariile, incepand de luni, 02 aprilie 2012 (ca sa nu credeti ca e loc de vreo pacaleala), pana duminica, 09 aprilie, urmand ca in ziua urmatoare sa anunt castigatorul si sper, ca pana de Paste, cadoul sa ajunga in bucataria casei sale.
O conditie suplimentara de care va rog sa tina seama participantii din afara tarii ( nu vreau sa las pe nimeni deoparte): nu voi putea trimite cadoul decat in Romania, prin urmare puteti alege sa faceti o surpriza cuiva care bucatareste pe meleagurile noastre, iar eu voi trimite cadoul la adresa mentionata de voi.

Sper ca n-am uitat nimic. Daca sunt nelamuriri, dati-le glas si gasim noi rezolvarea.

Pupici!

8 comentarii:

  1. Ai organizat un concurs super!Pai inafara ca explici pas cu pas retetele tale..poate uneori ar trebui sa pui si marca exacta de exemplu ce fel de faina folosesti ca intr-adevar difera ft mult calitatea!Eu una as vrea sa vad la tine binecunoscutii dar si dificilii Macarons,niste cozonacei pufosi,Baigli ca oricum se apropie Pastele..si mai exact poate postezi o reteta de cozonac in care sa nu fie nevoie de 8 galbenusuri/cozonac..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, oare de ce ma asteptam ca primul (sper ca nu si singurul) comentariu sa vina de la tine? :* S-a notat, multumesc pt sugestii, sunt tare pe placul meu.

      Ștergere
    2. Am uitat sa-ti raspund la intrebarea cu marcile pe care le folosesc:
      - faina: Dobrogea, 7 Spice - nu stiu cum sunt cele mai ieftine, nu le-am incercat;
      - branza: cand pregatesc produse cu crema de branza, prefer sa folosesc un amestec de mascarpone si branza grasa de vaci Lacteea (20% grasime), jumatate-jumatate;
      - frisca: mereu folosesc frisca pentru smantana Dorna, pentru ca este pe baza de lapte si nu contine o gramada de E-uri, precum suratele ei din soia (Hulala, Meggle)
      - cacao neagra Dr Oetker, cutia de 100g
      - ciocolata: in cazul produselor care contin ciocolata, mereu amestec ciocolata cu lapte (cam ce imi pica in mana: de obicei Milka, Poiana sau Primola), cu ciocolata amaruie (intotdeauna Heidi Dark Intense 75%, e de departe preferata mea), pentru glazura de ciocolata alba, aleg Milka;
      - zahar tos:orice;
      - zahar pudra: Margaritar, e cel mai fin;
      - esente si aditivi: Dr Oetker

      Ștergere
  2. da ciocolatelele cam scumpe dar de calitate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat si cu cele mai ieftine, dar am avut surprize neplacute, asa ca mi-am invatat lectia. Mai ales cand pregatesc dulciuri pentru persoane din afara familiei, nu imi permit sa nu-mi iasa glazura sau sa se taie crema si unde mai pui ca si gustul e foarte important; nu poti face o crema buna folosind un amestec bazat pe grasimi vegetale si vanilina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-ar placea sa postezi mai multe retete de inghetata, ca tot se deschide sezonul ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Anca, sa stii ca si mie, numai sa se incalzeasca odata si sa ramana asa!

      Ștergere
  5. Si fericita castigatoare este ... ta - da - da -dam ... Raluuucaaaa! Iti multumesc ca esti atat de prezenta si ca ma sustii.
    Iti voi trimite cadoul cat pot de curand.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...