sâmbătă, 18 februarie 2012

Budinca din paste si branza dulce

Nu este o reteta spectaculoasa, nici pozele nu mi-au iesit multumitor, dar este o reteta draga mie, una dintre mancarurile pe care ma bucuram atunci cand mama ni le servea. Reteta copilariei mele era o combinatie intre cina si desert, branza dulce si sarata amestecate, acoperite cu un strat gros de zahar, pe care il puteam consuma si apoi completa, dupa pofta inimii. :D
Eu am refacut reteta cu branza dulce, vanilie si un minim de zahar, cat sa le trezesc piticilor interesul; la urmatoarele preparari, probabil ca voi inlocui zaharul cu miere.
Si, da, au papat tot, le-a placut mult, pe Matei nici nu a fost nevoie sa il ajut sa manance, a preferat sa o faca singur ... face progrese, vrea sa fie pregatit pentru gradi. :)


INGREDIENTE pentru 8 portii:
250g paste penne
un praf de sare
250g telemea putin sarata
250g branza dulce de vaca
250g smantana
100g unt topit
4 oua
80g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
+pesmet

PREPARARE:
Pastele se pun la fiert in apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga putin ulei, apoi pastele si se fierb conform timpului specificat pe ambalaj.
Cand sunt gata, se arunca apa, iar pastele se trec prin jet de apa rece.

Se amesteca telemeaua rasa, branza dulce, smantana, galbenusurile, apoi untul topit si racit.
Branzeturile se toarna peste pastele scurse si se amesteca.


Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si vanilia, apoi se continua mixarea pana cand se obtine din nou o compozitie tare.
Aceasta se rastoarna peste paste si se amesteca usor, cu lingura, de sus in jos.


Compozitia obtinuta se rastoarna intr-un recipient potrivit pentru cuptor, uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Se niveleaza continutul, apoi se introduce in cuptorul preincins, unde se coace la foc mediu, timp de 50-60 minute.


Daca budinca s-a colorat prea tare, se reduce usor intensitatea focului.
La terminarea timpului de preparare, budinca se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se poate consuma calduta sau rece; cu cat este mai rece, cu atat se taie mai usor si mai frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...