Fursecurile au iesit tare frumusele si gustoase. Nu pot sa descriu ce miros placut razbatea din cuptor spre finalul coacerii si cu cata nerabdare le-am scos de acolo. Prajiturelele acestea sunt moi si nu foarte dulci, iar pe alocuri te surprind, printr-o dulceata intensa si placuta,datorata prezentei stafidelor si zaharului crocant.
INGREDIENTE pentru 2 tavi = 48 buc:
100g unt
200g branza de vaci cremoasa
150g zahar brun
2 oua
300g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita cardamon (sau scortisoara)
50g alune macinate
50g stafide
ORNAT:
1 galbenus
1 lingura lapte
+ zahar granulat (din comert sau preparat ca AICI)
PREPARARE:
Untul moale, branza si zaharul se amesteca bine, apoi se adauga ouale.
Faina, praful de copt, cardamonul si alunele se amesteca separat, apoi se incorporeaza in amestecul anterior.
In aluatul moale si lipicios se adauga stafidele, cat mai uniform.
Cu mainile infainate, se formeaza in palme bilute de aluat, care se asaza in suporturi mici, din hartie, pentru praline. Bilutele trebuie sa aiba o marime potrivita, sa nu fie foarte mari si inalte, altfel, la copt, se vor lasa.
Bilutele in hartie se transfera in tava (apucand din 2 locuri de marginile hartiutelor, ca sa nu se deformeze bilutele), se ung cu galbenusul amestecat cu lapte, apoi se presara zaharul granulat.
Fursecurile se coc 15-18 min la foc mijlociu, in cuptorul preincins. Nu trebuie sa isi schimbe foarte mult culoarea.
Se scot din cuptor, se transfera pe grilaj si se lasa la racit.
Se pune la copt cea de a doua tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu