Biscuitii cu pricina, precum si reteta de fursecuri pregatita de mine, erau gen sandwich, cu crema de vanilie, dar cum au fost asa de apreciati simpli, nu am mai adaugat si plusul de dulce adus de crema, desi sunt sigura ca ar fi fost si mai buni.
INGREDIENTE pentru 1 tava=34buc:
175g unt moale
80g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
120g faina (sitata)
25g amidon (sitat)
25g cacao (sitata)
PREPARARE:
Untul, zaharul si vanilia se freaca bine, timp de 2-3 min.
Ingredientele uscate (faina, amidonul si cacaoa) se amesteca, apoi se siteaza peste compozitia cu unt. Totul se amesteca bine cu o spatula.
Fursecurile se pot forma cu lingurita direct in tava acoperita cu hartie pergament sau se pot sprita cu un pistol de facut biscuiti sau cu o siringa speciala de ornat.
Tava se introduce in cuptorul preincins; fursecurile se coc la foc mijlociu, timp de 20 min.
Cand sunt gata vor fi inca usor moi la atingere.
Se transfera pe un grilaj si se lasa sa se raceasca. Deoarece contin amidon in compozitie, gustul lor nu va fi unul placut decat atunci cand sunt racite complet.
Dupa ce s-au racit, fursecurile pot fi cuplate doua cate doua, la mijloc avand crema obtinuta din:
100g ciocolata alba
2 linguri frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele se incalzeste impreuna cu frisca, intr-o craticioara, in bain-marie.
Crema este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.
Se lasa la racit, apoi se intinde cu un cutit neascutit, pe jumatate dintre fursecuri, fiecare acoperindu-se, apoi, cu cate un alt fursec simplu.
Am facut in seara asta o tava de aproape 40 de fursecuri, insa au avut atat succes, ca maine trebuie sa fac inca una. Sunt foarte gustoase si au consistenta perfecta: usor crocante la suprafata, si moi de se topesc in gura! Cred totusi ca am gresit undeva, pentru ca amestecul a fost putin cam prea solid pentru a-l trece prin punga, insa le-am putut modelat cu mana, nefiind foarte lipicioase. Sunt delicioase, multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereCristina, nu pot decat sa ma bucur ca ne impartasesti placerea de a le reface, si la noi sunt printre preferate.
RăspundețiȘtergereEu le-am facut mereu cu pistol special (presa dinaceia de biscuiti, gen pistol) si probabil, aluatul este supus unei presiuni mai mari. Nu am incercat sa ii fac cu posul, dar daca stau sa ma gandesc, ai dreptate, s-ar putea sa fie prea tari pentru el. O sa sterg din reteta optiunea de utilizare a pos-ului. Merci si eu de atentionare.