sâmbătă, 4 iunie 2011

Cheesecake bars

S-a intamplat minunea! Am gasit, in sfarsit, o prajitura cu branza pe care matza mea Alex sa o accepte, sa o solicite si sa o declare "delicioasa".
Am pornit de la reteta originala de New York Cheesecake, am scazut cantitatea de branza si astfel am transformat tortul in prajitura. Rezultatul este o combinatie tare reusita de aluat crocant-sfaramicios si crema racoritoare, iar daca adaugi deasupra si niste capsune reci, desertul este complet.



INGREDIENTE ALUAT (tava 20x30 = 15 portii):
120g unt moale
100g zahar brun
70g nuci sfaramate
200g faina OOO (sitata)

CREMA:
500g crema de branza
100g zahar
20ml suc de lamaie
70ml lapte
2 oua medii
esenta de vanilie

PREPARARE:
Untul se freaca foarte bine cu zaharul. Se adauga nucile si faina sitata, amestecand cu o lingura, pana se obtine un aluat sfaramicios, nelegat.


Acesta se asaza cu lingura in tava unsa cu unt si se preseaza uniform, cu ajutorul unui pahar.


Se coace 12-15min, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. La finalul acestui interval, aluatul va fi inca moale si pufos.


In timp ce aluatul este in cuptor se pregateste crema. Branza se amesteca impreuna cu zaharul, adaugandu-se apoi si celelalte ingrediente. Mixarea ingredientelor se va face cu lingura sau cu mixerul la viteza mica. Va rezulta o crema destul de lichida, ce se va intinde apoi peste aluatul din tava.


Prajitura se mai coace 30-35min, la foc mijlociu. Este gata atunci cand este inchegata pe margini, dar in centru inca mai pare lichida (cand se misca tava, centrul prajiturii va tremura).


Se lasa la racit in tava, apoi se refrigereaza cateva ore, cel mai indicat fiind a se face peste noapte.
Inainte de a fi taiata se lasa 5min la temperatura camerei.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...