INGREDIENTE:
ALUAT:
250g margarina
4 oua
170g zahar pudra
300g faina
1 pachet praf de copt
150ml lapte
2 linguri cacao
GLAZURA:
300ml lapte
1 pachet budinca de vanilie
200g crema de branza
100g zahar
1 lingurita esenta vanilie
1/2 plic gelatina
20g ciocolata
PREPARARE:
Margarina moale, taiata bucati, se amesteca impreuna cu zaharul si galbenusurile.
Se adauga faina, cernuta anterior si amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.
La final se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca folosind o spatula.
Compozitia se imparte in jumatate, una dintre cele doua compozitii rezultate amestecandu-se apoi cu cacao.
Intr-o tava inalta(20x30), unsa cu unt, se rastoarna compozitia alba si se niveleaza.
Compozitia cu cacao se va pune peste cea alba, utilizand un pos (ceea ce eu nu am facut de lene si apoi mi-a parut rau), pentru a putea acoperi si marginile prajiturii.
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute, la foc mediu, apoi se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, utilizand un cutit zimtat cu lama lunga, se taie partea superioara care a crescut prea mult la copt.
Pentru glazura se pregateste budinca; se fierbe laptele si apoi se adauga praful de budinca amestecat anterior cu 50g zahar si 5 linguri de lapte. Cand budinca s-a racit se amesteca impreuna cu branza, restul de zahar si esenta de vanilie.
Se adauga si gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Glazura se intinde in strat gros peste prajitura, care apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore.
Inainte de a se servi se orneaza cu ciocolata topita in bain-marie sau la cuptorul cu microunde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu