marți, 8 februarie 2011

Fursecuri "Codobelci"

Incep lista retetelor cu un dulce, normal pentru cineva cu doi copii carora refuza sa le dea produse gata preparate.


INGREDIENTE pentru cel putin 50 buc:
ALUAT ALB:
150g zahar pudra
3 galbenusuri (albusurile le puteti pune la congelator pentru niste viitoare bezele)
1 lingura apa
150g unt
esenta de vanilie
400g faina
10g praf de copt

INGREDIENTE ALUAT CACAO:
100g zahar pudra
1 galbenus
2 linguri apa
150g unt
esenta de rom
300g faina
10g praf de copt
2 linguri cacao

PREPARARE:
Se mixeaza separat pentru fiecare aluat:  zaharul, untul, galbenusul, apa si esenta. Separat se cern si se amesteca faina cu praful de copt, respectiv cacaoa, apoi se adauga peste mixul cu unt.
Se framanta cele 2 aluaturi pana devin omogene si usor de modelat.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider.



Pentru codobelci, pe un prosop tapetat cu faina, pe blat infainat sau covoras de silicon se intinde aluatul alb, care apoi se unge cu un albus de ou batut cu o lingura de apa.
Deasupra aluatului alb se intinde cel cu cacao, modelandu-le astfel incat sa se obtina amandoua de dimensiuni egale.



Aluaturile se fac sul (in cazul meu suluri) si se mai dau 30 minute la frigider.



Diferenta taieturii intre o felie taiata imediat dupa rulare si una taiata din sulul refrigerat. Care-i care?


Sulul se taie felii de 1 cm grosime care apoi se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, lasand distanta intre ele pentru a creste. Dupa ce tava s-a umplut,  fursecurile ramase, se reintroduc in frigider.
Fursecurile se coc 15-20 min, la foc mediu, in partea centrala a cuptorului, fiind gata atunci cand, la apasare usoara, sunt inca putin moi.



Se repeta operatiunile pentru cea de a doua tava.
Dupa ce se vor raci, va puteti delecta cu niste fursecuri foarte fragede, prin urmare: Atentie la firimituri! :)

Desi nu prea reusita, aceasta poza imi este tare draga, fiind prima postata pe blog:

4 comentarii:

  1. Foarte frumoase le-ai facut. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au iesit mai frumoase ca niciodata, nici nu aveam de gand sa le fac poze, dar apoi m-am razgandit. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Farfuria asta e o enigma pt mine..am observat-o in pozele multor blogg-eri dar normal cum era si firesc Oradea n-a vazut asa ceva niciodata oricat de mult am cautat!Tu Ruxi de unde ai achizitionat-o?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E fatzoasa, ce-i drept. A fost mult timp in oferta celor de la Auchan, dar acum nu mai este. Sper sa gasesti una pe placul tau si in Oradea. Pupici

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...