marți, 30 iulie 2013

Fursecuri cu unt si lamaie

Suntem in plin sezon al murelor, asa ca intentionam a pregatesc niste fursecuri cu crema, dar, ca si in alte dati, crema nu a mai apucat sa atinga fursecurile, abia avand timp sa fac pozele.Desi combinatia de lamaie cu mure este una foarte inspirata, va trebui sa astepte o tura viitoare ... de data asta ne-am sadisfacut nevoia de dulce doar cu aceste fursecuri fragede si placut aromate.


INGREDIENTE (21 buc):
110g unt
100g zahar
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita rasa coaja de lamaie
esenta de vanilie
1 ou
200g faina
1/4 lingurita praf de copt

PREPARARE:
Untul rece se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se obtine o pasta, in care, apoi se adauga sucul si coaja de lamaie, plus oul.
Faina sitata si amestecata impreuna cu praful de copt se incorporeaza in compozitia anterioara, in 4 etape.



Din aluatul obtinut se ia cate o lingurita, ce se transfera in palme si cu ajutorul acestora se transforma intr-o bila.
Pe rand, bilele se asaza intr-un castronel cu zahar pudra si, prin miscarea circulara a castronelului, bilele se acopera cu zahar pudra. Bilele se asaza in tava acoperita cu hartie de copt.

Eu am ales sa pudrez doar o parte dintre fursecuri si astfel am observat ca numai cele pudrate s-au crapat, celelalte pastrand forma de dom.

Fursecurile se coc 15 min, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.



Se transfera din tava pe un grilaj si se lasa la racit. Abia dupa aceea se pot pastra intr-un recipient inchis.


2 comentarii:

  1. Super reteta, acum este in proces de executare. Banuiesc ca a doua cantitate de zahar e de fapt faina :). O zi buna Iuliana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eee, din cand in cand mai strecor cate o greseala, sa vad cine e atent ;) Acum ca stiu, o sa modific :)
      Multumesc, Iuliana!

      Te mai astept.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...