luni, 25 iunie 2012

Tarta cu mascarpone si sirop de zmeura

Delicios, rapid, facil si cu multe fructe ... caracteristicile desertului ideal!
Va poftesc sa o pregatiti cat mai curand, acum cat zmeura inca se gaseste prin piete, deoarece ar fi mare pacat sa nu o incercati.
Sunt sigura ca veti fi incantati!


INGREDIENTE ALUAT pentru 1 buc:
190g faina 000
35g zahar
un praf de sare
150g unt foarte rece
1 ou mare
2 linguri frisca lichida

CREMA:
400g mascarpone
4 linguri miere
4 linguri frisca lichida
un praf de sare

SIROP:
350g zmeura
40g zahar pudra
50ml apa
esenta de vanilie

+zmeura proaspata

PREPARARE:
Faina se amesteca impreuna cu zaharul si sarea, intr-un castron cat mai intins.
Untul se taie cubulete cat mai mici, se baga inapoi in frigider, pentru 10 minute, apoi se rastoarna peste faina.


Utilizand 2 cutite, untul se inglobeaza in faina, cat mai rapid, intentionand a-l micsora intr-atat incat compozitia sa capete aspect de cocoloase de marimea bobului de mazare.
Oul se bate impreuna cu frisca lichida, apoi se pune peste faina cu unt si se incepe a framanta.
Toate operatiunile trebuie efectuate rapid, pentru a nu permite untului sa se topeasca prea mult, in contact cu temperatura ambianta si cea a corpului.
Se obtine o bila de aluat, ce se inveleste in folie transparenta, apoi se refrigereaza cel putin 30 de minute.


Aluatul se scoate din frigider si se intinde pe un prosop infainat, pe un covoras de silicon sau pe masa infainata. Se intinde cu sucitorul, apoi se transfera peste forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.


Surplusul de aluat se indeparteaza prin presare pe marginea tavii, iar apoi, folosind coada rotunjita a unei linguri de lemn, se marcheaza indentatiile.


Aluatul se perforeaza din loc in loc, folosind dintii unei furculite, apoi se acopera cu hartie de copt. Peste hartia de copt se asaza boabe de fasole uscata, ce vor servi drept greutate, pentru ca aluatul sa nu se umfle.


Se introduce in cuptorul preincins, unde se coace 20 de minute, la foc mediu.
Tarta se scoate din cuptor, se indeparteaza boabele si hartia de copt, apoi se mai coace inca 20 de minute, pana cand marginile aluatului se coloreaza usor .


Cat timp aluatul se raceste complet, se prepara crema, amestecand branza mascarpone cu restul ingredientelor, dupa care se intinde peste aluat.
Se orneaza cu fructe proaspete, apoi se introduce in frigider.


Pentru a fi si mai racoritoare, tarta se poate servi impreuna cu un sirop de zmeura. Acesta se obtine din piure de fructe proaspete, amestecat la foc mic, timp de 2-3 minute, impreuna cu apa, zaharul si esenta. Cand zaharul s-a topit, amestecul se siteaza, apoi se transfera intr-un recipient inchis si se refrigereaza pana in momentul servirii.

6 comentarii:

  1. imi place Ruxi arata foarte bineeeeeeee!si e fara gelatina!super!

    RăspundețiȘtergere
  2. si siropul acela care da sa curga yammi:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cate poze am facut pana am prins picatura in pozitia optima ... numai eu si ajutoarea mea stim! :))

      Ștergere
  3. Fina ,atat pot sa spun, clar !:)

    P.S:M-a amuzat ultimul tau comentariu pentru ca si eu ma regasesc in el !:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eee, Adina, cum sa nu stii. O poza buna iese din cateva zeci de poze prost focalizate, supraexpuse, cu decoruri neinspirat aranjate sau, cum mi s-a intamplat la aceasta reteta, cu pete pe imagine, din cauza obiectivului murdar de crema :D

      Ștergere
  4. Arata fantastic, buna descrierea..delicioasa tarta.....yummmy yummy!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...