Pagini

duminică, 27 mai 2012

Fursecuri cu migdale "Sarutarile doamnei" / "Baci di dama"

Aceste fursecuri delicioase sunt originare din regiunea Piemonte a Italiei si
cu siguranta vor fi ades pregatite si in bucatariile noastre, odata ce sunt descoperite si apreciate. Sunt tare usor si rapid de facut, din numai 4 ingrediente principale, reteta putand fi diversificata prin inlocuirea migdalelor cu alune sau prin adaos de cacao.
Oricare ar fi varianta aleasa, aceste fursecuri sunt extrem de fragede si aromate, se pregatesc rapid, dar se termina repede :).




INGREDIENTE pentru 25 buc (2 tavi a cate 50 de jumatati):
200g unt moale
200g zahar pudra
esenta de migdale
1 plic zahar vanilat
250g migdale macinate
200g faina (sitata)

PREPARARE:
Untul se scoate din timp din frigider, pentru a deveni foarte moale, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si vanilia.
Peste crema de unt se adauga pudra de migdale (cumparata sau obtinuta prin mixarea migdalelor curatate de coaja) si faina, pana se obtine o pasta groasa.
Compozitia se pastreaza cel putin 30 de minute in frigider.


Din aceasta se ia cate o lingurita, se pune in palma si se formeaza o bila, ce se asaza in tava acoperita cu hartie de copt. Compozitia ramasa se reintroduce in frigider.
Bilutele se asaza la distanta una de cealalta.


Fursecurile se introduc in cuptorul preincins, in partea de sus a acestuia, si se coc la foc mediu, timp de 20-25 de minute. Deoarece modul de coacere si puterea cuptorului variaza de la caz la caz, fursecurile trebuie urmarite pe timpul coacerii, avand grija a nu se arde. Daca se observa ca la baza au capatat o culoare pronuntata, dar fursecurile sunt inca foarte moi la apasare, se reduce focul.


Cand sunt gata a fi scoase din cuptor, fursecurile trebuie sa fie inca usor moi, urmand a se intari pe masura ce se racesc.


Se repeta pasii anteriori si pentru cea de a doua tava.
Cand fursecurile sunt complet racite, jumatate din ele se ung cu putina Nutella sau ciocolata topita si apoi se potrivesc, dupa marime, rand pe rand, cu fursecurile ramase neunse, lipindu-se pe partea inferioara.

2 comentarii:

  1. aarata superb!si cred ca sunt si foarte gustoase!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost chiar prea bune si noi prea multi, le-am dat gata imediat. Le-am facut si weekendul trecut, dar atunci n-am apucat sa le fotografiez :D

    RăspundețiȘtergere