Tot pieptanand blogurile am dat peste creatiile Flagrantedelicia, una mai frumoasa si mai apetisanta decat cea de dinaintea ei, si, cu ajutorul copiilor, am decis ca prima bunaciune pe care o vom incerca de acolo sa fie o rulada.
Am fost intrigata de faptul ca blatul nu contine pic de faina, aceasta fiind inlocuita cu succes de migdale, care impreuna cu ouale au creat un blat usor ca o adiere; iar crema nu putea fi decat de branza si fructe (mai exact mure, in aceasta perioada), combinatie pe care piticii o savureaza cu placere.
INGREDIENTE BLAT pentru 12 portii:
4 oua
100g zahar
50g amidon alimentar
100g migdale
75g unt topit
CREMA:
250g crema de branza
60g zahar pudra
60g unt moale
30ml Coulis de fructe (mure)
PREPARARE:
Pentru blat , se pregatesc intai migdalele decojite, prajite si maruntite, urmand pasii de AICI
Un ou plus 3 galbenusuri se mixeaza impreuna cu zaharul, la viteza mare, pana la topirea acestuia.
Se adauga amidonul, migdalele si se amesteca bine.
Untul topit se adauga cat este inca fierbinte, dar putin cate putin, pentru a nu se branzi compozitia.
Separat se mixeaza spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia anterioara, folosind o spatula.
Aluatul se rastoarna in tava mare de cuptor, acoperita cu hartie de copt, si se niveleaza in strat subtire (1/2cm).
Blatul se coace 20min la foc mediu, in cuptorul preincins.
Folosind hartia de copt utilizata anterior se rastoarna blatul peste o alta hartie de copt tapetata cu zahar (eu am folosit un prosop si s-a cam lipit blatul).
Se decojeste cu grija hartia folosita la copt.
Blatul se acopera folosind crema obtinuta din mixarea tuturor ingredientelor, apoi se ruleaza cu ajutorul prosopului/hartiei de copt, pornind cu o laterala lunga.
Daca rulada obtinuta are o forma aplatizata si nu rotunda, se strange usor cu mainile pe laterale inspre interior, ca sa se mai inalte.
Rulada se decoreaza cu fructe proaspete si/sau se insiropeaza cu sirop de fructe, asa cum intentionam eu pana sa-mi consume piticii tot Coulis-ul.
Se refrigereaza cel putin 1h, pentru a se mai intari crema, apoi se taie felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu