In vara aceasta am decis sa experimentez multe dulciuri cu fructe, iar de cand s-au copt in exces murele in gradina, am incorporat ades in prajituri un sirop de fructe obtinut din pulpa de fructe, fiarta cu zahar, apa si zeama de lamaie, numit COULIS.
Coulis-ul este foarte usor de preparat, folosind o mare varietate de fructe, in special fructe de padure.
Poate fi folosit pentru glazurarea sau insioparea torturilor si tartelor cu fructe/branza sau inclus in prepararea jeleurilor, cremelor, inghetatelor, iaurturilor si milkshake-urilor.
INGREDIENTE:
150g fructe
40g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
50ml apa
PREPARARE:
Fructele se spala si se asaza intr-o craticioara, impreuna cu celelalte ingrediente.
Amestecul se da in clocot si se fierbe acoperit, timp de 5 minute.
Se lasa la racit.
Odata racit, se paseaza, apoi, daca fructele au samburi, se siteaza.
Se poate refrigera in recipiente inchise si pastra cel putin o saptamana, fara ca gustul sa se modifice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu