Pagini

luni, 20 iunie 2011

Tarta cu mere si stafide

Mi-am amintit de o tarta usoara pe care o fac atunci cand nu am prea multe prin camara sau frigider ... foarte buna si rapida.



INGREDIENTE ALUAT pentru 8 portii:
150g unt
100g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
3 oua
180g-200g faina

UMPLUTURA:
4 mere mari sau 8 mici
sucul de la 1 lamaie
50g zahar
1 lingurita esenta de rom
50g stafide
nuca de cocos rasa

PREPARARE:
Merele se spala, se curata de coaja si li se scot cotoarele. Fiecare mar se taie jumatati si fiecare jumatate se taie felii pe 3/4 din suprafata (la un capat al marului feliile raman unite).
Intr-o craticioara, se pun la fiert sucul de lamaie, zaharul, esenta si 1-2 litrii de apa.
Cand apa clocoteste se adauga merele si se fierb 5min.
Odata fierte, merele se scot cu grija si se lasa la racit intr-o strecuratoare mare.
In apa in care au fiert merele se introduc stafidele si se lasa sa se umfle si inmoaie.

Pentru aluat, se mixeaza untul si zaharul, iar cand acestea formeaza o crema se adauga si galbenusurile.
Se mai incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi faina. Se amesteca usor cu o spatula sau cu mixerul, la viteza mica.

Aluatul se toarna in forma de tarta unsa cu unt si se niveleaza cu o lingura, urcand usor compozitia inspre laterale, pentru a forma o margine.
Deasupra se asaza merele sub forma evantai, se presara stafidele si nuca de cocos.

Tarta se coace 30-40min in cuptorul preincalzit, la foc potrivit (180C).
Se taie dupa ce s-a racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu