Pagini

marți, 31 iulie 2012

Macarons "Wanna Be"

Ati auzit de "macaron", micutele delicatese frantuzesti? In blogosfera culinara se vorbeste des despre ele, reusita lor fiind greu de atins. Le-am incercat si eu, dar in loc sa creasca, s-au facut una cu tava. Totusi gustul este bun, lucru care ma motiveaza sa le mai dau o sansa ... candva. 
Pana una alta vi le prezint sub aceasta forma, a unor fursecuri crocante la exterior, usor moi in interior, cu puternic gust de migdale, ce merg de minune alaturate unei cesti de ceai neindulcit (pe incercate).


INGREDIENTE pentru 40 buc:
3 albusuri albusuri proaspete sau decongelate (90g)
130g migdale pudra (sitata)
200g zahar pudra (sitat)

PREPARARE:
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 30g de zahar pudra si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ce isi pastreaza bine forma. 
Cred ca acesta este punctul in care am gresit in incercarea de a obtine macarons, am batut albusurile prea putin, din teama de a nu le bate prea mult. :D
Restul de zahar pudra si pudra de migdale se amesteca impreuna cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri.




Compozitia se pune intr-un pos sau siringa decoratoare si se formeaza rozete in tava acoperita cu hartie de copt. Rozetele se formeaza pastrand destula distanta intre ele cat sa aiba loc a se intinde, fara a se uni intre ele.




Din compozitia care nu a avut loc in tava se formeaza rozete pe o alta hartie de copt, asezata pe blatul de lucru sau pe un placaj, urmand a se transfera in tava cand aceasta devine disponibila.


Fursecurile se lasa 45 de minute la temperatura camerei, pentru a se usca la exterior si a forma o crusta.


Se coc 20 de minute la foc mic (160C), apoi se lasa la racit pe hartie. Cand sunt racite complet, se transfera intr-o cutie cu capac, unde se lasa sa se usuce in continuare. Sunt mai bine a doua zi.

6 comentarii:

  1. To do or to achieve - aceasta-i intrebarea! :))
    Una peste alta, rezultatul este oricum unul gustos, chiar daca forma si textura nu sunt reusite.
    Cu aceasta idee in cap, voi mai incerca si alta data, iar daca imi vor reusi sau nu, de mancat tot se vor manca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo tie ca ai avut curajul sa le incerci.
    Sunt cu siguranta bune,iar tura viitoare vor iesi mai bine.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce m-am codit atata pana sa le incerc. Uneori mai trebuie sa ai si esecuri. Weekend placut!

      Ștergere
  3. Si pe mine ma tenteaza sa le incerc...:)next time cu siguranta iti vor iesi ca la carte! dar la gust sunt sigura ca sunt mai bune decat cele "normale" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele cateva care au reusit sa reziste pana in a patra zi au fost bestiale. Intre timp se uscasera foarte bine, iar aromele s-au simtit mult mai pregnant.

      Ștergere