Pagini

miercuri, 2 mai 2012

NU Frisca vegetala

De ce nu folosesc frisca vegetala si aleg frisca din smantana, chiar daca are o consistenta mai moale si nu rezista la fel de bine cand o folosesc in decoratiuni:

Frişca vegetală Ingrediente:
  • grăsimi vegetale hidrogenate 26%
  • zahăr 11%
  • proteine din lapte
  • stabilizatori (E420iii, E463)
  • emulgatori (E472e)
  • lecitină din soia E322
  • E472b
  • sare
  • arome
  • colorant E160a
Mod de fabricare: În mod "miraculos", din apă, amestecată cu zahăr şi margarină, plus aditivi de rigoare, şi ceva proteine din lapte rezultă un lichid vâscos de consistenţa smântânii. Ca să arate până la identitate ca şi produsul original, amestecul este colorat în alb. Apoi, ţinut la rece şi agitat ulterior, acesta e capabil să ia consistenţa frișcăi originale.

Părerea specialistului: Deoarece în mod normal frişca ar trebui să conţină doar smântână, la capitolul materie primă, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că această frişcă vegetală are în compoziţie cele mai periculoase grăsimi din dietă, hidrogenate.

"Frişca vegetală este un nonsens. În mod normal ar trebui să i se spună substitut de frişcă", atrage atenţia directorul Institutului de Cercetări Alimentare, dr.Gheorghe Mencinicopschi.

Citiţi mai mult: DEZVĂLUIRI EVZ: TOPUL BOMBELOR ALIMENTARE. Cele mai periculoase 10 produse contrafăcute care ajung pe mesele noastre > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/topul-bombelor-alimentare-cele-mai-periculoase-10-produse-alimente-950239/pagina-comentarii/1.html#ixzz1thmMx3Vs
EVZ.ro

3 comentarii:

  1. Felicitari pt subiectul abordat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. da! un subiect binevenit!multumesc Ruxi!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am zis sa il aduc putin in atentia celor ce nu au avut curiozitatea a citi eticheta si doar au dat ascultare reclamei agresive, cu care suntem asaltati prin reclame tv si in publicatiile de specialitate.

    RăspundețiȘtergere