Cand copiii cer biscuiti le fac biscuiti, hmmm, sau fursecuri ... e simplu! Mai complicat este atunci cand fac prea putini, se termina repede si trebuie sa o iau de la capat. :p
INGREDIENTE pentru aprox. 40buc:
110g unt moale
180g zahar
un praf de sare
1 albus de la 1 ou mare
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingura lapte
180g faina
1 lingurita praf de copt (3g)
PREPARARE
Untul se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea, pana cand formeaza o crema. Aceasta se obtine mai repede si mai usor daca untul folosit este la temperatura camerei.
Se adauga albusul, esenta si laptele, apoi se continua mixarea.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga in compozitia cu unt, in 2-3 transe.
Aluatul obtinut se transfera intr-o siringa speciala sau pos sau punga groasa (de congelator), careia i se taie un colt.
Se spriteaza rozete de aluat in tava acoperita cu hartie de copt, lasand distanta intre ele de aproximativ 2cm.
Aluatul ramas se pastreaza la temperatura camerei, pentru a fi folosit pentru o a doua tava. In cazul celei de a doua tavi, este bine ca tava goala folosita anterior sa fie lasata cateva minute sa se raceasca.
Fursecurile se coc 15-20min la foc mic, in cuptorul preincalzit. Sunt gata atunci cand marginile incep sa isi schimbe culoarea, iar in centru vor fi inca usor moi.
Se lasa la racit pe un grilaj, timp in care se vor intari si vor deveni crocante. Se vor pastra intr-un recipient cu capac, dar numai dupa ce s-au racit complet, altfel aburul degajat le va inmuia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu