Pagini

luni, 19 septembrie 2011

Piersici/nectarine fara coaja

Nu putine au fost momentele in care am admirat culoarea si textura piersicilor din compot, care in starea lor naturala nu m-a impresionat defel, ca apoi sa ma intreb prin ce proces au fost fructele lasate asa golase si perfecte.
Raspunsul l-am intrezarit astazi in timp ce pregateam cina si opaream niste rosii pentru a le inlatura pielita. Prin urmare am incercat acelasi proces si asupra nectarinelor din frigider si am fost foarte multumita de rezultat.



PREPARARE:
Piersicile/nectarinele se spala. In partea opusei coditei se cresteaza un +, la fiecare dintre ele.


Se pune o oala cu apa la fiert.
Cand apa a inceput sa clocoteasca, se inlatura oala de pe foc si se introduc fructele.


Fructele se tin in apa fierbinte maxim 1 minut, avand grija sa fie acoperite de apa integral. A nu se depasi timpul recomandat, deoarece in cazul fructelor foarte coapte exista riscul de a deveni foarte moi si apoi greu de manipulat.
Utilizand o lingura gen spumiera, se scot fructele din apa fierbinte si se introduc intr-un castron cu apa foarte rece, in care se pun eventual si cateva cuburi de gheata (in caz contrar se schimba apa des, pentru a fi mereu cat mai rece).
Din acest moment fructele se pot curata de coaja, pornind din locul in care au fost crestate initial (de la +).


Fructele astfel curatate pot fi taiate felii, apoi cuburi si folosite pentru torturi, tarte, prajituri, creme si inghetate sau pentru a le decora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu