Pagini

vineri, 8 aprilie 2011

Raze de soare

Astazi am ales sa fac niste biscuiti cu gem, in ideea ca poate se convinge si Alex cat de gustoase pot fi gemurile. Efect? Tava este goala, biscuitii au fost un succes, iar gemul de caise a fost lins de pe toate degetelele.



INGREDIENTE pentru 20 de bucati:
150g unt moale
90g zahar pudra
2 galbenusuri
250g faina
esenta de vanilie
gem gros de caise

PREPARARE:
Untul moale se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga zaharul sitat si galbenusurile unul cate unul.
La final se adauga faina, amestecand cu o spatula pana obtinem un aluat grasimos si sfaramicios.
Acesta se acopera cu folie alimentara si se lasa cel putin o ora la frigider.

Dupa ce il scoatem din frigider il intindem cu grija pe masa acoperita cu faina, deoarece va continua sa se rupa. Din foaia subtire se taie un numar par de cercuri, folosind un pahar cu gura ingusta (3-4cm diametru).

In tava acoperita cu hartie de copt asezam un cerc, in centrul lui punem un varf de lingurita de gem, acoperim cu un alt cerculet si presam usor marginile cu degetele. Pentru a obtine aspectul de soare cu raze apasam cu dintii unei furculite de jur imprejur. Daca furculita ramane lipita de compozitie avem grija sa o afundam din cand in cand in apa rece. Repetam operatiunea pana se umple tava sau pana terminam toate cerculetele disponibile.

Eu am ales sa compun biscuitii pe rand, direct in tava, deoarece am observat ca isi cam pierd forma la transfer. In acest caz m-a ajutat sa folosesc o furculita de copii, cu coada scurta. Astfel, mi s-a intamplat decat spre final sa nu pot forma razele din cauza ca apasam cu coada furculitei biscuitii din vecinatate, deja formati.

Biscuitii se coc 20min in cuptorul preincins, la foc mic. Sunt gata atunci cand incep sa devina usor maronii pe margini.
Trebuie lasati sa se raceasca mai mult decat biscuitii fara umplutura, deoarece gemul din centrul lor ramane mult timp fierbinte.
Aveti grija ... si dupa coacere raman la fel de sfaramiciosi, dar atunci se spune ca sunt fragezi. :p

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu